Ege Postası
Geri

Koreliler, ‘Buda’nın Doğum Günü’ festivalini kutladı

Güney Kore’de halk, dini inanç gözetmeksizin ‘Buda’nın Doğum Günü’ festivalini çoşku ile kutladı.Güney Kore’de geçen hafta başlayan Buda’nın Doğum Haftası bugün yapılan merasimlerle sona erdi. Başkent Seul’deki Jogye Budist...
Koreliler, ‘Buda’nın Doğum Günü’ festivalini kutladı
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2013 Cuma 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore’de halk, dini inanç gözetmeksizin ‘Buda’nın Doğum Günü’ festivalini çoşku ile kutladı.

Güney Kore’de geçen hafta başlayan Buda’nın Doğum Haftası bugün yapılan merasimlerle sona erdi. Başkent Seul’deki Jogye Budist Tapınağı’nda sabah saatlerinde iktidar ve muhalefetin inanç ayrımı göstermeksizin yüksek katılım gösterdiği bir dini merasim yapıldı. Dini merasimde Korelilerin Budist Ruhani Lideri Jin-je, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Öğle saatlerinde ise herkese açık kutlamalar başladı. Tapınağın içinde yere eğilerek ibadet edenlere, avluda ilahi söyleyen Budistler eşlik etti. Öte yandan kendi adına dua edilmesini isteyen Koreli Budistler, isimlerini Budist fenerlerine yazdırmak için sıraya girdi. Tüm tapınağı kaplayan Budist fenerlerinden her birinde farklı bir kişinin ismi yazılıyor. İsim yazdırmak ise 20 dolardan başlıyor.

‘Buda’nın Doğum Günü’ kutlamaları çerçevesinde bir diğer aktivite ise ‘Bebek Buda’ya temsili banyo yaptırılmasıydı.

BUDİST OLMAYANLAR DA KUTLAMALARA KATILDI

Sabah yapılan büyük merasime Protestan papazlar ile Katolik rahiplerin katılım göstermesi dikkat çekti. Bazı koyu Protestan mezhepleri Budist kutlamalarına iştirak etmeyi küfre girmek olarak eleştirse de, bir çok Hıristiyan kanaat önderi, takipçilerine Budist tanıdıklarını bu özel gününde yalnız bırakmamaları yönünde telkinde bulundu. Tapınağın avlusunda ilahilere eşlik eden Korelilerin yanında, kutlamalara bir kültürel aktivite olarak katılanların da olduğu görüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası