Ege Postası
Geri

Rus yetkili: Suriye’ye S-300 verilmesi Moskova’nın mesajı

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Moskova’nın Suriye’de uçuşa kapalı alan oluşturulması yaklaşımına karşı olduğunu, bunun hava saldırısı için ilk adım olarak kullanılabileceğini...
Rus yetkili: Suriye’ye S-300 verilmesi Moskova’nın mesajı
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2013 Cuma 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Moskova’nın Suriye’de uçuşa kapalı alan oluşturulması yaklaşımına karşı olduğunu, bunun hava saldırısı için ilk adım olarak kullanılabileceğini söyledi.

CNN’e konuşan Puşkov, “Suriye, Rusya’dan muhtemel hava saldırılarına karşı korunma talep etti… Suriye’ye S-300 füze sistemlerinin verilmesi… bizim Suriye’de herhangi bir dış askeri müdahaleyi desteklemediğimiz mesajı taşıyor…” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’de barışın sağlanmasının Cenevre’de ikincisi yapılacak uluslar arası barış konferansına bağlı olduğuna değinen Puşkov, “Rusya Esed’i temsilci göndermesi için ikna edecek. Suriye yönetimi ile bu konuda bazı mutabakatlar sağlandı.” dedi. Puşkov, Amerikalıların da muhalefeti ikna etmelerinin önemine dikkat çekti.

Rusya’nın bir taraftan barış için çaba sarf ederken, füze savunma sistemlerini neden Suriye rejimine verdiği yönündeki soruya yanıt veren Puşkov, “Konunun tamamı biraz daha komplike. Suriye bizden muhtemel hava saldırılarına karşı savunma istiyor… Uçuşa kapalı alan oluşturulmasının Libya’da NATO’nun müdahalesine yol açtığını biliyoruz… Füzelerin gönderilmesi bir mesaj… Biz Suriye’de herhangi bir dış müdahaleyi asla desteklemiyoruz.” uyarısında bulundu.

AKDENİZ'DE 12 RUS SAVAŞ GEMİSİ

Diğer taraftan basında yer alan haberlerde Rusya’nın Suriye’de bulunan Tartus deniz üssü ile irtibatlı olarak Akdeniz’de 12 savaş gemisinin bulunduğu belirtiliyor. Akdeniz’de kalıcı deniz gücü hazırlıkları yapan Moskova, Suriye’ye yönelik dış askeri müdahale ihtimalini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Amerikalı bir yetkili Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, Soğuk Savaş yıllarından bu yana bölgedeki en büyük askeri yığınak olduğu, bunun bir güç gösterisi olduğunu belirtti.

Rusya basınında Süveyş Kanalı’nı geçen beş Rus savaş gemisinin Akdeniz’e girdiği ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne demirleyeceği bilgisi yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası