Ege Postası
Geri

Gürsel Aksel için beklenen karar: Büyükşehir stadın önünü açtı

Geçtiğimiz aydan bu yana büyük tartışmalara yol açan statlar konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi merakla beklenen kararını açıkladı. Bakanlığın Göztepe Gürsel Aksel Stadı yanında yer alan bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisi için bedelsiz devir talebi onaylandı. Yalnızca stat ve otopark yapılması koşuluyla onay veren Büyükşehir Belediyesi ayrıca, hisse devri karşılığında bakanlıktan 21 bin kişilik tesisin projelerini de istedi. Gürsel Aksel için beklenen karar
Gürsel Aksel için beklenen karar: Büyükşehir stadın önünü açtı
Haberler / İzmir
13 Ağustos 2015 Perşembe 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı ikinci meclis oturumunda Göztepe Gürsel AKsel Stadı ile ilgili çıkmaz masaya yatırıldı. Geçtiğimiz ay içerisinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün stat arazisinde kalan bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisiyle ilgili bedelsiz  devir talebini değerlendiren belediyeden tesise şartlı onay çıktı.


"BAKANLIĞIN HATASI GÖZTEPE'Yİ YAKTI!: GÜRSEL AKSEL'DE FLAŞ GELİŞME" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


BÜYÜKŞEHİR’DEN STADA “ŞARTLI” ONAY

Belediyenin Gürsel Aksel Stadı yanındaki bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisiyle ilgili değerlendirmesi sonuçlandı. Hukukçuların söz konusu alanda üçüncü şahıslara ait yaklaşık 250 metrekarelik arazi bulunduğundan ötürü olumsuz rapor sunduğu bedelsiz devir talebine imar komisyonu ve diğer ihtisas komisyonları ise yeşil ışık yaktı. Mecliste yapılan oylama neticesinde bakanlığın plan ve projeleri belediyeye iletmesi koşulu ve söz konusu alanda sadece stadyum ve otopark tesislerinin yapılması şartı ile hisselerinden muvafakat verilmesi yönünde kararı alındı.

“VERMEK İSTİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı oturumda CHP adına açıklamada bulunan Grup Başkanvekili ve İmar Komisyonu Başkanı Sırrı Aydoğan gerekçelerini özetleyerek şunları kaydetti: “Vermek istiyoruz. Hukuk Komisyonu maddelerle veremezsiniz diyor ama gönlümüz vermekten yana. Projelerini gönderin verelim diyoruz. Sadece otopark olarak veririz diyoruz.”

AK PARTİ: BİN 400 METREKARELİK YERİ GÖZTEPE’DEN ESİRGİYORSANIZ…

Alınan söz konusu kararı eleştiren AK Parti Grubu adına mecliste söz alan Hakkı Durmaz ise, kararın yok hükmünde olduğunu belirterek, “Aziz Başkan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak statla ilgili çekinceleri olduğunu belirtti. Gönderilen izin talebi değil… Açık ve net… Söz konusu arazi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait bin 400 metrekare bedelsiz devrini talep ediyoruz. Hukuk geldiğinde güncel tapu kaydını istedik. Söz konusu arazi üzerinde 3’üncü bir şahsa ait hissenin bulunduğu ve 2006’da çıkan yönetmeliğe göre bu taşıma devredilemez diye hüküm var. Şu an devir noktasında yasal açıdan sakınca olduğunu tespit ettik. Yine araştırdığımızda beyanlar hanesinde şerhler olduğunu gördük. 2014 yılı için kamulaştırma şerhi konmuş. Daha eski tarihli daha farklı şerhler de var. Gerekli yazışmalar yapılsın, konuyu daha sonra netleştirelim dedik. Aziz Başkan üst yazıda Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün talebini kabul etmiyor. Niyet belli… İnşaat için de izin istenmiyor. Olmayan bir talebe cevap uydurmak durumunda kalıyoruz. Olmayan bir şeye elbise biçiliyor. Büyükşehir bu kararı alırsa yanlış bir karar almış olacak. Bin 400 metrekareyi Göztepe Spor Kulübü’nden esirgiyorsanız diyecek bir şey yok... AK Parti Grubu olarak duruşumuz açıktır. Biz Göztepe sevdalılarının isteği doğrultusunda bu stadın bulunduğu yere yapılması taraftarıyız. Açık net ve şeffaf olarak evet diye bağırıyoruz. Talebi karşılayacak bir karar değildir. Bu tamamen hedef saptırmaktır, kamuoyuna şirin görünmek için yapılan bir şeydir” diye konuştu.



ÇAKAR TOKİ’Yİ VE BAKANLIĞI ADRES GÖSTERDİ: SORUMLUSU BELEDİYE DEĞİL

Stat tartışmasıyla ilgili en ilginç çıkış ise AK Parti’li eski meclis üyesi Bağımsız Kenan Çakar’dan geldi. Çakar, “Kamu arazilerinin tahsisi hakkındaki yönetmeliği devlet çıkarıyor. Valilik Spor İl Müdürlüğü bu maddenin bu tahsise engel olduğunu bilmiyor m? Sorumlu olan makam Spor İl Müdürlüğü’dür. Eğer gerçekten samimi ve iyi niyetle Göztepe gibi bir kulübümüze stat kazandırmak istiyorsak, kamu yararı göz önünüzde tutularak acele kamulaştırma yapılır ve oradaki şahıs arazisi kamulaştırılır. Bu maddeye aykırı bir durumun oluşmasına müsaade etmemiş olurlardı. Tesis kazandırmak için almaya çalıştığımızı karar yürürlükteki mevcut karara aykırıdır. Ancak bunun sorumlusu ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir, ne de bu meclistir... Sorumlusu daha önceden tespit edip acele kamulaştırmayı yapmamış olan yatırımcı kuruluştur. Yasal engeli kaldıracak olan yatırımcı kuruluştur” dedi ve karara dair ret oyu kullandı.

STADIN ÖNÜ AÇILDI, GÖZLER BAKANLIĞA ÇEVRİLDİ

Büyük tartışmalara yol açan söz konusu karar mecliste yapılan oylama sonucunda Bağımsız meclis üyesi Çakar’ın ret oyuna karşılık AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi. Bu gelişme ile birlikte Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın önü açılırken, gözler bakanlıktan gelecek hamleye çevrildi. Bakanlığın plan ve projelerini Büyükşehir Belediyesi’ne sunmasının ardından bedelsiz devir işlemi resmen hayata geçecek ve bürokratik sürecin tamamlanması ile birlikte stadın inşasına başlanabilecek. Ancak, stat alanında devri yapılan alanda otopark ve stat dışında kullanım sağlanırsa, belediye kararından geri dönebilecek ve yasal anlamda TANSAŞ arazisini geri isteyebilecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası