Ege Postası
Geri

Gürsel Tekin'den adaylık çıkışı

CHP'li Gürsel Tekin, "Genel Başkan 'ben çekiliyorum' derse, elbette her arkadaşım gibi ben de bu iddiayı ortaya koyarım.Ama genel başkanın karşısında aday olmam.Bunu üç yıl önce de söyledim, yine de söylüyorum.Ben günü birlik politikacı değilim" ifadelerini kullandı.
Gürsel Tekin'den adaylık çıkışı
Haberler / Politika
13 Haziran 2023 Salı 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü Gazatesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Gürsel Tekin, " Genel başkana karşı çok ayıp ediyorlar düne kadar çalışkanlığı, dürüstlüğü ile el üstünde tutulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçimlerden sonra vuran vurana. CHP oyunun yüzde 25'te kalmasının sorumlusu olarak Kılıçdaroğlu gösteriliyor ama bu kadar da olmaz ki.Daha düne kadar sorumlu makamda olan, milletvekili adaylarını belirleyenler, şimdi çıkıp aday seçiminin doğru olmadığını öne sürebiliyorlar' ifadelerini kullandı.

KARŞISINA ÇIKMAM

CHP'nin İstanbul il başkanlığı, milletvekilliği, CHP Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.7 yıldır parti yönetiminde görevi yok. Son seçimde aday gösterilmedi. Bunun için Kılıçdaroğlu'na kırgın da değil.''Genel başkanla yol yürüdüm.O'nun sağ koluydum.Yolda bulduklarımı, yol arkadaşıma satmam'' diyor.

Tekin "Genel Başkan 'Ben çekiliyorum' derse, elbette her arkadaşım gibi ben de bu iddiayı ortaya koyarım. Ama genel başkanın karşısında aday olmam.Bunu üç yıl önce de söyledim, yine de söylüyorum.Ben günü birlik politikacı değilim." dedi

SÜRECİN PARÇASI OLANLAR

Tabii ki her seçim sonuçları değerlendirilir. Parti tabanı, delegesi gözden geçirir. Lider değişimi de olur. Ama yapısal sorunlarınızı ötelememeniz gerekiyor. Partide sorumlu makamda bulunan bazı isimler, süreç olumlu olsa bakan yapılacaktı. Olumsuz olunca ilk eleştirenlerin onlar olması da son derece şaşırtıcı.

Güresel Tekin de bu eleştiriler için şunları söylüyor:

''Eleştirilerde bulunduğum için genel merkez yönetimi tarafından ağır eleştirilere maruz kaldım.Eğer onlarda geçmişte benim gibi eksiklikleri,hataları eleştirmiş olsaydı, 'Eyvallah' der buna hiç itiraz etmezdim.Hem milletvekili aday belirleme komisyonunda olacak,kimlerin vekil olabileceğine karar verecek,o sürecin bir parçası olacaksınız,istenen sonuç alınmayınca da genel başkanı eleştireceksiniz.Yapısal değişimse gelin el ele, kol kola verip değiştirelim.Sürecin birer parçası olacaksınız,sonra süreçle ilgili laf söyleyeceksiniz.Olmaz böyle birşey'' ifadelerinin kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası