Ege Postası
Geri

Gürsoy: Turizm ülkelerin zenginliğini test etmede önemli bir unsur

Trabzon Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Gürsoy, turizmin bir ülkenin zenginliğini test etmede en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Gürsoy, Türkiye'nin 24 milyonu bulan turistten 24 milyar dolarlık gelir elde ettiğini...
Gürsoy: Turizm ülkelerin zenginliğini test etmede önemli bir unsur
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Gürsoy, turizmin bir ülkenin zenginliğini test etmede en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Gürsoy, Türkiye'nin 24 milyonu bulan turistten 24 milyar dolarlık gelir elde ettiğini belirtti.

Vakfıkebir'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi'nde bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Gürsoy, turizmin öneminden bahsetti.

        "Turizmde amaç sadece yabancı ülkelere kendimizi tanıtmak değil aynı zamanda ülkemiz insanlarının da güzelliklerini bir kez daha hatırlatmaktır." diyen Gürsoy, "Misafirperver bir millet olduğumuzu bütün dünya bilmektedir. Anadolu’da kapımızı çalan herkes tanrı misafiri olarak kabul edilir, dolayısıyla ülkemizde turizmin başlangıç noktası Anadolu’da çalınan bu kapılardır." dedi.

        Türkiye’ye gelen turist sayısının 2011 yılında 24 milyona ulaştığını ve buna paralel olarak turizmden elde edilen gelirin de 24 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Gürsoy, "Bilinçli bir turizm politikasıyla bu rakamları daha üst seviyeye çıkarmak hepimizin görevidir. Turizm Haftası'nın asıl amacı, Türk halkına turizmin önemini kavratmak ve bu vesileyle ülkemizin tanıtımını, insanlarımızın bu hizmet sektöründe istihdamını sağlamak ve bacasız sanayiden daha fazla gelir elde etmektir. Bu nedenle turizmin ülke ekonomisine yaptığı katkılarının yanında insanların ve toplumların bir birini tanıması kaynaşması toplumumuzun ve öğrencilerimizin ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla 15–22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanmaktadır." diye konuştu.

        Merkezlerinin çalışmalarını da anlatan Gürsoy, "Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi, bu bacasız sanayiye katkıda bulunmak için kalifiye eleman olmak üzere ön büro, kat hizmetleri, servis hizmetleri ve mutfak dalları olmak üzere dört ana dalda sektöre ara elaman yetiştiren bir kuruluştur. Buradan mezun olan kursiyerlerimiz turizm sektöründe iş garantisi ile çalışmakta ve ülke ekonomisine hem de aile ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülke Almanya olarak görülmektedir. Rusya Federasyonu, İngiltere, Bulgaristan ve İran olarak sıralanmaktadır." şeklinde konuştu.

        Program slayt gösterisi ve katılımcılara sunulan ikramların ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası