Ege Postası
Geri

Özel Nil Koleji Cambridge’nin dil sınavına ev sahipliği yaptı

Diyarbakır Özel Nil Koleji, İngiltere Cambridge Üniversitesi’´nin düzenlediği Uluslararası ESOL Sınavı'na ev sahipliği yaptı. 200 öğrencinin katıldığı sınav, İngiltere’den gelen ve ana dili İngilizce olan öğretmeler tarafından okuma,...
Özel Nil Koleji Cambridge’nin dil sınavına ev sahipliği yaptı
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır Özel Nil Koleji, İngiltere Cambridge Üniversitesi’´nin düzenlediği Uluslararası ESOL Sınavı'na ev sahipliği yaptı. 200 öğrencinin katıldığı sınav, İngiltere’den gelen ve ana dili İngilizce olan öğretmeler tarafından okuma, yazma, dinleme ve konuşma olarak yapıldı.

Uluslararası bir niteliğe sahip olan Cambridge Üniversitesi’´nin Avrupa Dil Çerçeve Programı (Common European Framework) kapsamında öğrencilerin dil yeterliliklerini ölçen Cambridge ESEL Sınavları (Starters, Movers, Flyers, ve Ket), Özel Nehir Eğitim Kurumları Nil Koleji Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Cambridge ESOL Sınavı'nın bölge merkezi statüsü kazanan Nil Koleji, bölge illerden 200 öğrenciyi ağırladı. Yaklaşık 200 öğrenci sınavda dil yeterliliklerini ölçme fırsatı buldu. Sınavlar, Cambridge Üniversitesi eğitmenleri tarafından uygulanarak değerlendirildi.

Özel Nil Koleji İngilizce Öğretmeni Recep Kepenek, "Sınavlar öğrencilerin uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmeleri ve onları ilerde girecekleri İngilizce sınavlarına hazırlamak amacıyla uygulanmaktadır. Sınavlar ilköğretim 4. sınıftan 8. sınıfa kadar İngilizce öğretimi gören öğrencilere yönelik yabancı dili kullanma yeteneğini tespit amacıyla tasarlanmış kapsamlı bir sınavdır. Bu sınavlar ilgi çekici olarak tasarlanmış olup, başarılı veya başarısız diye bir sonuç verilmemektedir. Her öğrenciye, gösterdiği gayret doğrultusunda bir ödül verilir. Sınavlar, öğrencilerin dört ana dil yeteneğini ölçmektedir" diye konuştu.
Bu sınavların uluslararası geçerliliği söz konusu olduğunu belirten Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan ise “ESOL Sınavları dil eğitiminin dünya standartlarında olduğunu belgeleyen tek sınavdır. Nehir Eğitim Kurumları olarak sınavın okulumuzda yapılması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ayrıca öğrencilerimizin bu sınavda başarılı olmaları hedeflerimizin uluslararası standartlarda sonuca ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nil Kolejinin sınav merkezi olarak seçilmesi ve öğrencilerimizin bu sınavlarda elde ettiği başarı, dil eğitimi seviyemizin yurt dışında da kabul gördüğünü belgelemektedir” ifadelerini kullandı.
Sınav sonuçları Cambridge Üniversitesinde UCLES tarafından değerlendirildikten sonra yetenekleri doğrultusunda tüm öğrencilere Cambridge Üniversitesi’nin sertifikalarının verileceği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası