Ege Postası
Geri

Okul öncesi çocukları hünerlerini sergiledi

Özel Samanyolu Yusuf Tanık İlköğeretim Okulu, okul öncesi etkinlikleri kapsamında, her yıl geleneksel olarak yaptığı oyun hamuru şenliklerinin bu yıl 5'incisini düzenledi. Oyun hamuru şenliklerine Etimesgut ve Sincan’daki anaokulları ile...
Okul öncesi çocukları hünerlerini sergiledi
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel Samanyolu Yusuf Tanık İlköğeretim Okulu, okul öncesi etkinlikleri kapsamında, her yıl geleneksel olarak yaptığı oyun hamuru şenliklerinin bu yıl 5'incisini düzenledi.

Oyun hamuru şenliklerine Etimesgut ve Sincan’daki anaokulları ile bünyesinde anasınıfı bulunan ilkokulların 6 yaş grubu öğrencileri katıldı. Şenlikleri organize eden Samanyolu Yusuf Tanık İlkokulu müdür yardımcısı Raşit Çelikbilek, "Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu olarak okul öncesi şenliklerini geleneksel hale getirdik. Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz şenliklere 2 bin 200 öğrenci, veli ve öğretmen katıldı." dedi.

Farklı düşünme, hayal kurma, orijinallik ve sevgi en önemli unsurlardır diyen Çelikbilek, "Öğrencilerimizin düşüncelerini ve hayal güçlerini oyun hamuru ile yapılan 3 boyutlu çalışmalarla desteklemeyi amaçladık." ifadelerini kullandı. Müdür Yardımcısı Çelikbilek şöyle devam etti: "Çocuklarımızın yeni ve alışılmamış durumlara uyum sağlaması, toplum önünde özgüven kazanma ve sosyalleşmelerine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz tasarım yarışmasında öğrencilerimiz birbirinden güzel çalışmalar sergilediler. Minik yavrularımız, eğlenirken, renkleri kombine edebiliyor, şekillendirirken üretkenliklerini artırıyorlar. İstedikleri şekilleri oluştururken, yeni buluşlar ortaya koyuyorlar; böylece sanatsal etkinliklere olan ilgileri de artmış oluyor. Oyun hamuru ile yapılan objelerle çocukta beyin-el koordinasyonu sağlanıyor."

Etkinlik sonunda tüm öğrencilere birincilik madalyası ve çeşitli hediyeler verilirken Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda izlenen kukla gösterileri ise veli, öğretmen ve öğrencilerden tam not aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası