Ege Postası
Geri

Güven: Gazların etkisi ölümcü olabilir!

CHP izmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Taksim Gezi Parkı protestosu yapan İzmir ve diğer illerdeki kitlelere sıkılan gaz bombasının etkilerinin ölümcül olabileceğine dikkat çekerek İçişleri Bakanı'na soru önergesi verdi.
Güven: Gazların etkisi ölümcü olabilir!
Haberler / Güncel
9 Haziran 2013 Pazar 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir’de Taksim Gezi Parkı protestosunu desteklemek için yapılan eylemleri durdurmak için çeşitli gazların kullanıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, gazların cinsini ve insan hayatına etkilerinin derecesini İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sordu. Güven, “Bu konuda Sayın Recep Akdağ’a yönelttiğim 28 Ağustos 2012 tarihli soru önergemde diğer etkilerinin yanında biber gazının ölümcül olabildiğini belirtmiştim. 2010 yılı Ocak ayında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından seri gaz atışı sağlanması için hava basıncı ile çalışan 'plastik mermi atar' silahlar alındığının basında yer aldığını, bu silahların seri biber gazı, boyalı mermi ve plastik mermi atabildiğini, kullanılan mermi veya kapsüllerin baş, göz ve kulak gibi hassas organlara isabet ettiği zaman ağır yaralanmalara yol açtığını da belirtmiştim ancak bu sorulara yanıt alamadım” dedi. Güven, soruları İçişleri Bakanlığı'nı da ilgilendirdiği için Bakan Muammer Güler'e sorduğu bilgisini verdi.

GAZDAN ÖLEN KAÇ KİŞİ VAR'


Güven'in soru önergesinde özetle şu sorular yer aldı: “İzmir’de ve diğer illerimizde Taksim Gezi Parkı protestosunu desteklemek için yapılan eylemlerde kullanılan gazların cinsi nedi? Kullanılan gazların insanlara zararları var mıdı? Varsa nelerdi? Bakanlığınız çalışanları bu gazların zararlarını bilmekte midi? Zararları yoksa polisler neden gaz maskesi kullanmaktadırla? Emniyet Genel Müdürlüğü personeli tarafından gaz bombalarının konut, kafeterya, otobüs, metro gibi kapalı alanlara da atıldığını basından ve yurttaşlarından öğreniyoruz. Güvenlik kuvvetlerinin kapalı alanlarda CS, OS ve diğer gazların kullanımı konusunda Bakanlığınızın görüşü nedi? Sıkılan gaz, mermi ve kapsüllerin zararları konusunda Bakanlığınız Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapmakta mıdı? İzmir’de kaç vatandaş Emniyet Genel Müdürlüğü personeli tarafından yurttaşların üzerine sıkılan gaz, mermi ve kapsüllerden etkilendiği için hastanelere başvurmuştu? Emniyet Genel Müdürlüğü personeli tarafından kullanılan FN 303 model veya benzer kabiliyette silahlardan atılan mühimmat sonucu yaralanan ya da ölen kişi var mıdı? Varsa sayısı nedi? Taksim Gezi Parkı protestosunu desteklemek için yapılan eylemlerin başlangıcından bu yana FN 303 model veya benzer kabiliyette silahlar kullanılmış mıdı? Kullanıldıysa yaralanan ya da ölen kişi var mıdı? Varsa sayısı nedir'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası