Ege Postası
Geri

Güven'den erken seçim mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yapılacak olası erken bir seçimle AK Parti iktidarının sona ereceğini belirterek iktidarın Atatürkçü söylemlerinin panikle geliştirilmeye çalışan bir dil olduğunun altını çizdi. Güven “İktidar gidici, takke düştü kel göründü” dedi. Güven iktidar yeni söylem ve taktikler geliştirmeye çalışıyor
Güven'den erken seçim mesajı
Haberler / Yerel Politika
30 Ekim 2017 Pazartesi 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Cumhuriyetin 94. Yıldönümü kutlamalarında yaptığı “Cumhuriyetin 95. Yaşını iktidar olacak kutlayacağız” sözleri önümüze erken bir genel seçim mi geliyor sorusunu akıllara getirdi.

Egepostası’na konuşan Güven, İzmir’den esen meltemin tüm ülkeyi sardığını ve iktidarın güç kaybettiğini belirterek “Meltem rüzgarı ve İzmir Marşı hızla Türkye’yi etkisi altına alıyor. AKP iktidarı yavaş yavaş güç kaybediyor” dedi.

Güven'den örgüt adına söz: ‘95’incisini iktidarda kutlayacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin AK Parti iktidarını yolcu edeceğini söyleyen İl Başkanı Güven, “CHP, AKP iktidarını yolcu etmeye hazırlanıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çağrısını Cumhuriyet Meydanı'nda bir kez daha ben de haykırdım. Seçim istiyoruz çünkü biliyoruz ki; AKP iktidarının sonu gelmiştir” diye konuştu.

“DESTEĞİ KAYBETTİLER”

AK Parti’nin halk desteğini hızla kaybettiğini ve yaptığı tercihlerde de sorgulanmaya başladığını dile getiren İl Başkanı Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesaja, “Aziz Atatürk” seslenişi ile başlayıp “İstiklal harbimizi zaferle taçlandıran Cumhuriyetimize hayat veren ruh hamd olsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir” sözlerini yazması ve ardından gelen söylemlerde Atatürk vurgusunun artmasını da değerlendirdi.

Güven, “AKP halk desteğini hızla kaybetmekte. Yerel yönetimlere seçtirdiği belediye başkanlarını görevden kendisi demokrasi ve hukuk dışı yöntemlerle uzaklaştırmaktadır. Bunlar çare arayışıdır. Kendileri ifade ettiler. Metal yorgunuyuz dediler. Metal yorgunluğu bu süreçte daha da yorgunluklarını arttıracak. İktidarı bırakma süreci hızla yaklaşmakta. CHP’de bu dönemde görev sorumluluk bilinciyle çalışacak. Güçlü bir örgüt ve birliktelik sağlayacak” dedi.

“İKTİDARIN SONU GELDİ”

Anayasa referandumu sürecinde birlikte çalıştıkları Hayır blokunun da desteğiyle iktidarı değiştireceklerini belirten Güven, “Hayır bileşenleriyle birlikte yeni bir iktidar çabasındayız. Bunun şartları oluştu. AKP iktidarı artık gidicidir. Yerine Cumhuriyetçi, Atatürkçü, halk iktidarı kurulacaktır. Bu panikle AKP ne yapacağının şaşkınlığı içinde avucundan iktidarın kaydığını farkında, çare aramaktadır. Dün Cumhuriyet'in 94. Yaşını Türkiye’nin her yerinde büyük kalabalıklarla Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları bu coşkuyu göstererek kutladı. Bu iktidarı etkiledi. Düşünmeye zorladı. İktidar da o panik içinde yeni söylem ve taktikler geliştirmeye çalışıyor. Ama bu iktidarın takkesi düştü kel göründü bu iktidarın sonu gelmiştir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası