Ege Postası
Geri

Güzelbahçe Belediyesi ile tapu arasında protokol

Tapu kadastro ile veri paylaşım sistemi
Güzelbahçe Belediyesi ile tapu arasında protokol
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Eylül 2015 Çarşamba 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güzelbahçe Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, vatandaşların, gayrimenkul alım ve satım işlerini hızlandırmak amacıyla  tapu verilerinin dijital ortamda paylaşımı için protokol imzaladı.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen protokole bölge müdür vekili Ali Bıçakçıgil, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Güzelbahçe Tapu Müdürü Salih Yılmaz Kafadar imza attı.



Kısa adı TAKBİS olan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sayesinde gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde vatandaşın işlerinin kolaylaşacağını ve hızlanacağını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bu protokol, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi üzerinden tapu ve kadastro verilerinin, mevzuat hükümleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıyla paylaşımı amacı ile düzenleniyor. Biz de belediye olarak imar, kamulaştırma ve benzeri uygulamalar sebebiyle toplu olarak taşınmaz bilgilerine erişmek için özel sorgulama yetkisi alacağız ve vereceğiz. Bu sorgulamalar  işin kapsamını aşmamak üzere mahalle bazında yapılacak. Protokole göre belediyemiz ihtiyaç duyduğu tapu verilerini on -line sorgulayabilecek. Böylece vatandaş tapu ile belediye arasında gidip gelmeyecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası