Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'de kadına şiddete tiyatrolu hayır

Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Güzelbahçelileri tiyatro gösterisinde buluşturdu.
Güzelbahçe'de kadına şiddete tiyatrolu hayır
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Kasım 2015 Perşembe 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güzelbahçe Belediyesi Yetişkin Tiyatro Topluluğu, Devrim Seyrek’in yazıp Selin Akın’ın yönettiği “Yok ile varın hikayesi”nde Türk tarihine damga vuran Sabiha Gökçen, Afife Jale, Semiha Berksoy ve Türkan Saylan gibi kadınlar ile başta Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut olmak üzere şiddete maruz kalan bazı kadınların öyküleri anlatıldı.
Ayrıca Ece Erten ve Gülseren Mungan’nın oynadığı “Fırtına Kuşları” isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. 

Güzelbahçe Belediye Belediye Meclis Üyesi avukat Zeynep Ferda Demirbaş, gösteri öncesinde yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin son yıllarda arttığı belirterek “Bu yılın ilk 10 ayında 346 kadın erkekler tarafından öldürüldü” dedi. Demirbaş, saygınlık, iyi hal gibi ceza indirimlerinin ise toplumun vicdanınını kanattığını söyledi.
Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkmen Köşk ise kadına yönelik şiddete hayır dediklerini ve ilçelerinde farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası