Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'de tartışmalı delege seçimi!

Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi'nde çift listeli seçim heyecanı yaşandı. Seçimi Mavi liste kazandı. Ancak mavi listede olan bir delegenin sandık görevlisi de olduğu gerekçesiyle seçime itiraz edileceği öğrenildi.
Güzelbahçe'de tartışmalı delege seçimi!
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2023 Çarşamba 22:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP’de kongreler takvimi mahalle delege seçimleriyle sürüyor. 3 Temmuz’da başlayan delege seçimleri 30 Temmuz’a kadar devam edecek.

Bugün Güzelbahçe’de Yalı, Siteler, Maltepe, Çelebi, Yelki, Kavaklıdere ve Mustafa Kemalpaşa mahallelerinde delege seçimleri için sandık kuruldu.

Seçim yapılan 7 mahalleden 5'inde tek listeli seçim yapılırken, Mustafa Kemalpaşa ve Yelki'de iki listeli seçim yarışı oldu.

Yelki'de seçimi Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği öne sürülen Mavi liste 60’a 52 kazandı.

Bu arada kaybeden beyaz listeyi ise CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal ve eski il başkanlarından Ekrem Bulgun'un destelediği ileri sürüldü. Listede ayrıca TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın oğlunun da olduğu ifade edildi.

SEÇİME İTİRAZ EDİLECEK

Öte yandan delege seçimleri listesinde bulunan bir kişinin sandık görevlisi olması nedeniyle seçime itiraz edileceği belirtildi.

Tüzük gereği listede adı olan bir kişinin, sandık başında görev alamayacağı ifade edildi.

TOP İL YÖNETİMİNDE

Ayrıca ilçe yönetiminin yarın toplanacağı seçimle ilgili dosyayı İl Başkanlığı'na göndereceği belirtilirken, seçimi iptal edip etmeme yetkisinin il yönetiminde olduğu aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası