Ege Postası
Geri

Güzelbahçeliler, terörü ışıklı balonla protesto etti

Güzelbahçe’nin kurtuluşunun 93.yıldönümü nedeniyle ilçede 9 pare top atıldı, gökyüzüne binlerce ışıklı balon salınarak terör olayları sessiz protesto edildi.
Güzelbahçeliler,  terörü  ışıklı balonla protesto etti
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Eylül 2015 Cumartesi 09:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“Bir ışık uçuralım, karanlığa dur diyelim” adı altında Gece Pazarı’nda gerçekleştirilen etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, eski CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve ışıklı balonlarlarla “Gençlik Marşı”na, “İzmir Marşı”na ve “10. Yıl Marşı”a eşlik eden Güzelbahçeliler, saat 22.00’de gökyüzüne binlerce ışıklı balonu bıraktı, terör olaylarını protesto etti, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Törende bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Burada bir yandan Güzelbahçemizin kurtuluşunu sessiz, sedasız kutlarken, diğer yandan da terörü, akan kanı lanetliyoruz ve sessis bir çığlıkla protesto ediyoruz. Anayasamız’da değişmeyecek hükümler var.  Anayasa’nın ilk dört maddesi değişmez ve değiştirilmesi teklif bile edilemez. İşte bu nedenle tartışmayacağımız tek şey var. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği laik cumhuriyet ve onun ilkeleridir. Türkiye’de herkesle, kardeşliği dostluğu yaşamaya hazırız. Her görüşe saygılıyız. Ama teröre karşıyız, terörle arasında mesafe koymayanlara karşıyız. Güzelbahçe’de olduğu gibi tüm ülkede herkesin el ele vermesini,kardeşçe, barış içinde yaşamasını temenni ediyorum. Birlik, beraberlik, kardeşlik Güzelbahçe’den tüm ülkeye yayılsın. Aydınlatacağımız gökyüzü, tüm ülkeyi aydınlatsın. Bölünmez Türkiye Cumhuriyeti hep payidar kalsın” dedi, ardından  10. Yıl marşı eşliğinde gökyüzüne binlerce ışıklı balon salındı. Karanlık gökyüzü ışıl ışıl oldu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası