Ege Postası
Geri

H.K.G davası yine ertelendi: Duruşma sonrası gerginlik

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla ilgili dava yine ertelendi. Duruşmanın ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adliye önünde bir basın açıklaması yaparak, ''Bu dava aynı zamanda laikliğin de ne kadar önemli olduğunu ortaya döken bir dava. Bu kızımız direnerek mücadele ederek bu olayları ortaya çıkardı. Ne yazık ki sanık avukatları davayı uzatma çabasındalar. Bu sefer de davaya gelmediler. Savunma için süre istediler.'' dedi.
H.K.G davası yine ertelendi: Duruşma sonrası gerginlik
Haberler / 3. Sayfa
16 Temmuz 2024 Salı 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada İstinaf Mahkemesi cezaları az bularak kararı bozdu.

İstinaf'ın dosyayı Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesinin ardından yeniden yargılama başladı. Davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatlarının bir kısmı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığı belirtilirken, mahkeme duruşmayı 23 Eylül tarihine erteledi. Mahkemenin son kez süre verdiği belirtildi.

"DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"

Duruşmada gizlilik kararı dolayısıyla izleyici ve basın mensupları alınmadı. Duruşma sonrası Cumhuriyet'e konuşan İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, "Yargılama uzatılmaya çalışılmaktadır. Ancak biz bu davanın takipçisi olmakla kararlıyız. Yargılama 23 Eylül'e bırakıldı" dedi.

DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK

Duruşmanın ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adliye önünde bir basın açıklaması yaptı.

HKP'den avukat Pınar Akbina, "Bu dava aynı zamanda laikliğin de ne kadar önemli olduğunu ortaya döken bir dava. Bu kızımız direnerek mücadele ederek bu olayları ortaya çıkardı. Ne yazık ki sanık avukatları davayı uzatma çabasındalar. Bu sefer de davaya gelmediler. Savunma için süre istediler. Ancak mahkeme 'Eğer bir sonraki celse avukatlarınız gelmezse barodan avukat atanacak ve karar vereceğiz' dedi. Biz daha ağır cezalar almalarını bekliyoruz" dedi. UCİM tarafından yapılan açıklamada ise "Yargılamayı uzamaya yönelik eylemler devam etse de bizi yıldırayamayacaklar. Her celsede burada olmaya devam edeceğiz" denildi.

Basın açıklaması bitiminde bir kadın HKP'lilere "Şeriata laf edemezsiniz" diye seslendi. Bunun üzerine HKP ile kadın arasında tartışma yaşandı. Duruma tepki gösteren HKP'liler kadına "Neyi savunduğunu bilmiyorsun" diye karşılık verdi.  (CUMHURİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası