Ege Postası
Geri

HDP'den flaş 'Çözüm Süreci' açıklaması

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan HDP İmralı Heyeti, çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek üzere TBMM HDP Grup Yönetim toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi
HDP'den flaş 'Çözüm Süreci' açıklaması
Haberler / Politika
12 Kasım 2014 Çarşamba 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


Açıklamayı heyet adına Pervin Buldan yaptı. İşte açıklamadan öne çıkan başlıklar:

-Geçen hafta süreçte gelinen aşamayı sizlerle paylaşmış ve Adalet Bakanlığı’na İmralı Adası’na gitmek üzere başvurmuştuk. Önceki günkü Bakanlar Kurulu ardından Hükümet sözcüsünün yaptığı talihsiz açıklamanın ardından bir açıklamaya ihtiyaç duyduk.

-İmralı Adası’na gitme talebimiz her şeyden önce süreçteki kararlılığımızın bir ifadesidir. Son derece iyi niyetle, samimi bir çabayı ortaya koyduğumuz bu ısrar Hükümet yetkililerince yeterince anlaşılamamaktadır.

-Hükümetin bize cevabı tehdit, müdahale ve çözümsüzlük dili olmuştur. Süreçte her saniyesi önemli olan zamanın heba edilmesidir. Zaman kaybetmeden somut adım atılmalıdır.

-Partimizin ve heyetimizin iradesi üzerinde tahakküm kurmayı tasarlamaktan vazgeçilmelidir. Kararlılığımız aynı ciddiyet içerisinde devam edecektir.

-Tarihi bir gerçekliktir ki, bir ülkede demokratik haklar tehdit altındaysa ortada ne kamu kalır, ne de düzeni.

-Yapılması gereken, görüşmelere ambargo koymak değil, tam tersine görüşmeleri sıklaştırmak, niteliğini derinleştirmektir. Çatışmasızlığın başladığı günden bu yana ortaya koyduğumuz irade halklarımız nezdinde en büyük teminattır.

HEYETTE BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Soru-cevap kısmında "görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor. Sanırım hükümet durumun bu yöndeki ağırlığını kavrayacaktır" ifadelerini kullanan Sırrı Süreyya Önder, bu heyeti Öcalan belirledi ve tayin etti. Öcalan dışında kimse değiştiremez. Heyette bir değişiklik olmayacak, açıklamasında bulundu.(BUGÜN)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası