Ege Postası
Geri

HDP'den flaş 'seçim hükümeti' açıklaması

HDP: Seçim hükümetinde sorumluluktan kaçınmayız
HDP'den flaş 'seçim hükümeti' açıklaması
Haberler / Politika
18 Ağustos 2015 Salı 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Seçim hükümetinden kaçınmayacaklarını söyleyerek, sorumluluk üstleneceğiz" dedi.

Öte yandan  Bilgen,  Başbakan Davutoğlu'nun görevi iade etmesinin ardından  önümüzdeki süreçte CHP'nin her teklifine açık olduklarını da kaydetti.   




HDP parti sözcüsü Ayhan Bilgen, "Seçim hükümetinde yer almaktan kaçınmayacağız. Seçime gitme konusunda sorumluluk alacağımızı beyan ediyoruz. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor" dedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan HDP’li Bilgen, "Barışa dair bir program, konsept önümüzde geldiğinde kapımızın herkese açık olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Seçim hükümetinden kaçınmayacağız. Seçmen iradesinin sandığa özgürce yansıyabileceği bir atmosferde seçime gidilmesi konusunda elbette sorumluluk üstleneceğiz. Farklı siyasi partilerin öncelikleri ve Türkiye’de barışa dair yaklaşımındaki farkları çok net  görüyoruz. Biz istemezuk tarzı bir siyasetten yana değiliz" diye konuştu.

Türkiye’nin fiilen darbe süreci yaşadığını ileri süren Bilgen, "Somut bir sorun var önümüzde. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor. Bu ortamdan çıkmak ve bir an önce herkesin can güvenliğini sağlanması için ne gerekiyorsa onu yapmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bilgen, "Cenaze törenlerinde ailelerin feryadını duymazlıktan gelmek hiçbir siyasetçinin, hiçbir siyasi partinin  hakkı değildir. Böyle bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Türkiye2ni güven içerisinde seçime gitmesi gerektiği ile ilgili bir irade 23 Ağustos’ta netleşirse, önümüzdeki günlerde başka bir alternatif ortay çıkmazsa biz güven ortamı içerisinde seçime gidilmesi konusunda üzerimize düşüneni yapacağız" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası