Ege Postası
Geri

Hacıbektaş'ı anma töreninde Bakan'a protesto

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında protesto edildi. Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Korumalar araya girdi, arbede kısa sürdü.
Hacıbektaş'ı anma töreninde Bakan'a protesto
Haberler / Güncel
16 Ağustos 2013 Cuma 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 NEVŞEHİR - Vatandaşlar konuşması süresince Bozdağ’ı protesto etti. Bazı izleyicilerin ise Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle Başbakan Yardımcısı’nı protesto ettiği görüldü.

İşte Bozdağ'ın açıklamaları: "Hacıbektaş’ı Veli’yi anlama etkinlikleri bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktır Alevi Bektaşi kültürü Ortaasya’dan Anadolu’ya süzülüp gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolumuz’dan Balkanlar’a uzanan hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamıştır. Bu yolda öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır."

KONUŞMA SONRASI ARBEDE

Pek çok Hacı Bektaş-ı Veli dostlarının taleplerini hayata geçirmek konusunda Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma başladı. Önümüzdeki günlerde adımlarımızı kamuoyumuzla paylaşacağız. Bozdağ, bu sözlerinin ardından kürsüden inip oturacağı yere doğru ilerlerken arbede yaşandı. Korumalar, Bozdağ’a saldırmak isteyen bir kişiyi etkisiz hale getirdi.

KILIÇDAROĞLU: “İNCİNSEN DE İNCİTME”
Bekir Bozdağ’ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:Sayın başkanımız Hacı Bektaş-ı Veli’nin bir sözünü asmış, “İncinsen de incitme” diyor. Kimseyi incitmeyelim. Sevgiyi, hoşgörüyü bu topraklara getirenler Ynus Emreler’dir Mevlanalar’dır. Hacı Bektaşı Velilerdir. Burada insan sevgisi insanların yüreklerindedir. Hacı Bektaşı Veli’nin bu sözünü sakın unutmayalım: “İncinsen de incitmeyin. Hacı Bektaşı Veli’nin mekanında öfke yoktur sevgi vardır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası