Ege Postası
Geri

Hakan Yıldırım’dan iddialı çıkış

İlçenin gerek rüzgar ve gerekse de güneş enerjisi yönünden yapılan ölçümlerini değerlendirdiklerini belirten Hakan Yıldırım “ Gerek İZKA ve gerekse de Avrupa’da ki fon yetkilileri ile görüştük. Kurulacak sistemler ile üç yıl içerisinde Güzelbahçeli ücretsiz elektrik kullanır.” dedi.
Hakan Yıldırım’dan iddialı çıkış
Haberler / Yerel Politika
17 Ocak 2014 Cuma 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AK Parti Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Hakan Yıldırım Güzelbahçelinin üç yıl sonra ücretsiz elektrik kullanabilme olanağına sahip olabileceğini söyledi.
Gerek devlet meteoroloji işleri ve gerekse de Rüzgar Enerjisi Potansiyel Atlası ( REPA ) tarafından yapılan ölçümleri İzmir’de yer alan üniversitelerin öğretim görevlileri ile değerlendirdiklerini belirten Hakan Yıldırım , sonucun son derece olumlu olduğunu söyledi.. Yıldırım “ Bu ölçümler neticesinde Güzelbahçe’nin Güney tarafında yer alan dağların rüzgar enerjisine uygunluğu tespit edilmiştir. Yıllık şekilde 10 metre, 40 metre 70 metre ve 100 metrelik yüksekliklerde yapılan ölçümlerde Güzelbahçe’nin yılın 365 gününde ortalama bazda 6.95’lik bir seviyeyi yakaladığı ve bu seviyenin rüzgar enerjisi ile elektrik üretimi için önemli bir seviye olduğunu öğrendik. Ayrıca uygun alanlarda kurulacak güneş panelleri üzerinden de elektrik üretilebileceği saptanmış durumda.” dedi.
Bütün işin, bu veriler ışığında gerekli çalışmaları başlatmak olduğunu söyleyen Hakan Yıldırım açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“ Şayet Güzelbahçe AK Belediyecilik ile tanıştığı takdirde bu alanda önemli bir çalışmaya imza atacağız. Gerek İzmir Kalkınma Ajansı ( İZKA ) ve gerekse de Avrupa’da ki fonlar aracılığı ile bu yenilenebilir enerjiyi ilçemize kazandıracağız. Yaptığımız hesaplamalara göre Güzelbahçe bu yatırımları yaptığı takdirde üç yıl sonra bedava elektik kullanmaya başlar. Bu konuda son derece iyi hesaplar yaptık ve iddialıyız da. Çünkü Güzelbahçe’nin coğrafik yapısı buna son derece uygun”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası