Ege Postası
Geri

Hakkari ve Trakya'dan davet var

İZMİR’de ayakkabı sanayicilerinin "İş var ama işçi bulamıyoruz” tepkisi, Hakkari ve Trakya’dan yankı buldu. Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği’ni (EGEAYSAD) arayan vatandaşlar, “Burada fabrika kurun, asgari ücrete bile çalışacak işçi çok” dedi.
Hakkari ve Trakya'dan davet var
Haberler / Ekonomi
29 Aralık 2012 Cumartesi 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir’de ayakkabının ön yüzünü makinede dikecek olan işçiye ihtiyaç duyan sanayiciler, nitelikli eleman bulamadıkları gibi, açılan meslek edindirme kurslarına bile ilginin olmamasından yakındı. EGEAYSAD Başkanı Erdal Durmaz, sektörün 5 bin işçiye ihtiyaç duyduğunu, iş garantisi verildiğini, asgari ücretle işe başlayan bir sayacının usta olup fason üretime başlamasıyla maaşının 2 bin 250 liraya kadar çıkabileceğini açıkladı.

Sanayicinin bu nitelikle eleman sınıktısı Hakkari, Edirne ve Tekirdağ’da yankı buldu. Durmaz, derneği arayan vatandaşların, “Buraya fabrika açın. İşsizlik fazla, asgari ücrete çalışmak isteyen çok insan var” dediğini söyledi. Durmaz, vatandaşlara, “Sektör altyapısı olan kentlerde fabrika kuruyor. Sayacılık kursu da o kentlerde açılıyor. Bu kursu bitirenler de fabrikalarda işe giriyor. Fabrika yoksa kursun anlamı da yok” dediğini iletti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası