Ege Postası
Geri

Haliller Göleti tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce İzmir'de inşa edilen Kiraz Haliller Göleti ve Sulaması tamamlandı. Proje ile bölge topraklarının kapalı sistem cazibe ile sulanacağı bildirildi.
Haliller Göleti tamamlandı
Haberler / İzmir
26 Mayıs 2016 Perşembe 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DSİ tarafından İzmir Kiraz ilçesi Haliller Yörük deresi üzerinde inşa edilen Kiraz Haliller Göleti ve Sulaması inşaatında tüm imalatlar tamamlandı. Temelden 48 metre yüksekliğinde tesis edilen göletin gövde tipi kil çekirdekli kum-çakıl dolgu olup, gövde dolgu hacmi ise toplam 

571 bin metreküp. 1 milyon 313 bin metreküp su depolanan ve yöre topraklarına bereket katması beklenen Kiraz Haliller Göleti ve Sulaması ile 2 bin 880 dekar tarım arazisi sulu tarıma kavuşacak. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Tamamladığımız gölet ile mevcut ürünlerde verim ve üretim artışı sağlanacak. Proje ile yılda 2 milyon 317 bin lira gelir artışı sağlayarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası