Ege Postası
Geri

Hamas ateşkes teklifini kabul etti

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas’ın Gazze’de ateşkesi kabul etmesinin ardından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabalar ele alındı.
Hamas ateşkes teklifini kabul etti
Haberler / Dünya
6 Mayıs 2024 Pazartesi 20:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

Açıklamada, Heniyye'nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas Hareketi'nin onayladığını duyurdu.

Açıklamada, sunulan teklif ve önerilerin içeriği hakkında bilgi paylaşılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ile telefonda görüştü

Hamas, Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik teklifi kabul etti. Bu kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Görüşmede, Gazze’de çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabalar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Hamas’ın Türkiye’nin telkinleri ile verdiği kararı olumlu bulduklarını ifade etti. Erdoğan, kalıcı ateşkes için İsrail’in de adım atması gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, batılı ülkeleri ateşkes için İsrail’e baskı yapmaya çağırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası