Ege Postası
Geri

Harç ücretlerine yapılan zamdan sonra sınır kapılarında kuyruk oluştu

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt altına alınması için gereken harcın 20 bin liraya çıkarılmasının ardından, Dilucu Sınır Kapısı’nda kuyruk oluştu. Vatandaşlar, kayıt altında olmayan telefonlarını zamdan önce, eski ücret üzerinden kaydettirdi.
Harç ücretlerine yapılan zamdan sonra sınır kapılarında kuyruk oluştu
Haberler / Güncel
7 Temmuz 2023 Cuma 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç, 20 bin TL’ye çıkarıldı. Söz konusu ücret 6 bin 91 TL’ydi. 2022 sonuna kadar ise 2 bin 732 TL olarak uygulanmıştı. Böylece IMEI harcı 7 ayda 7,3 katına çıkmış oldu.

Zammın, Cumhurbaşkanı Kararı’nın yayın tarihini izleyen gün yürürlüğe girmesine karar verildi.

Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı Dilucu Sınır Kapısı’nda, zam kararı ile birlikte; telefon yoğunluğu yaşandı. Zammın yürürlüğe girmesinden önce kayıt dışı cep telefonlarını kayıt altına almak isteyenler, Iğdır'dan Azerbaycan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda IMEI alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bursa'dan Iğdır'a gelen Tamer Bağcı, "Sabah telefon kayıt ücretlerinin yükselişini gördüğüm zaman Diucu sınırına ulaştım. Şu an kuyruk var" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası