Ege Postası
Geri

Harmandalı halkı isyanda!

Harmandalı'da yaşayan vatandaşlar , Harmandalı Çöplüğü’nün kaldırılması talebiyle Çiğli anadolu caddesini trafiğe kapatarak eylem yaptı. Metin Oktay Mahallesi merkezinde toplanan halk, “Harmandalı Ümraniye Olmasın”, “Çöplük Kaderimiz Olmasın”, “Çöple Yaşamak İstemiyoruz” yazan pankartlar açarak, “Çocuklara kıymayın”, “Geleceğimizi karartmayın”, “Çöpü kaldırın, hemen şimdi” şeklinde dövizler taşıdı. Halk, çöpe karşı sloganlar atarak Büyükşehir Belediyesini protesto etti.
Harmandalı halkı isyanda!
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 22:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Daha önce çöp kamyonlarının yollarını kesen Harmandalında yaşayan vatandaşlar bu kez anadolu caddesinde trafiği keserek tepkilerin ortaya koydu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yağtığı açıklamar ile arap saçına dökülen çöp depolama alanı Harmandalında yaşayan vatandaşları çileden çıkardı. Bu akşam saatlerinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar yürüyüşe geçti. Çiğli'de yıllardır çöp depolama alanı olarak kullanılan Harmandalı semtinde oturan vatandaşlar, yer arayışında sona gelinmemesine sert tepki gösterdi. Vatandaşlar, ağır kokuya neden olan ve sağlıklarını tehdit eden çöplüğün taşınması için yol kesme eylemi yaptı. Halk, "Biz de bu çöplüğün buradan taşınmasını sağlayana kadar eylem yapacağız. Biz de onlar gibi direneceğiz" dedi.Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan 500 kişilik grup buradan Çanakkale yoluna indi. Kalabalık grup Harmandalı kavşağını trafiğe kapatırken çöp tesisine giden kamyonların geri gelerek gruptan uzaklaşması dikkatlerden kaçmadı. 

"ÇÖP BİZİM KADERİMİZ DEĞİL"
Grup tesisin taşınmaması halinde bayram sonrası kavşağı süresiz olarak kapatacağını söylerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve hükümete uyarılarda bulundu. Harmandalılılar, "Bu çöplük bizim kaderimiz değil. Artık temiz hava solumak istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığıyla kimse oynayamaz. Geceleri çöplüğü havalandırmak için kapaklar açıldığında dayanılmaz kokuyla hayatımız zindana dönüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen vatandaşlar, "burada bir gece kalsın bakalım kokuya dayanabilecek mi. Artık bu işkence bitsin. Ne zamana kadar bu çileyi çekeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇÖP DEPOLAMA ALANI PAYLAMAYA HAZIR BOMBA"
Kapatılan yolda basın açıklamasu yapan grup, ‘’Harmandalı, Evka-5, İzkent, Egekent, Ulukent semtlerinde yaşayan yaklaşık 140-150 bin insanın anayasal yaşam haklarını hiçe sayan bir çöplüğü bulunan şehir nasıl en yaşanılabilir kent olabilir, seçilebili? Artık son noktadayız, bu çöp buradan, Harmandalı’ndan kalkacak. 21 yıllık çöp depolama alanı artık depolama alanı değil patlamaya hazır saatli bombadır. O saat geldiğinde bilinmelidir ki haklı olan bir taraf olacaktır. O da çöpü kaldırma mücadelesi veren halktır. Bunca zamandır seçimden seçime oy kaygısıyla kapımıza gelen yönetimler, elini taşın altına koymayan bakanlıklar artık halka kulak vermek zorundadırlar. Buna izin verenler, herkes suçludur. Bizler çocuklarımızın, geleceğimizin, kentimizin daha fazla bu iğrençlikle yaşamasına göz yummayacağız. Kararlıyız ve en kısa sürede çöpü kaldırmak için her türlü yolu deneyeceğiz. Düzenli olarak eylemlerimiz devam edecek’’ dedi Basın açıklamasından sonra eylemci grup olaysız dağıldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası