Ege Postası
Geri

Harmandalılar yola çıkmaya hazırlanıyor!

İzmir kamuoyunda Yamanlar’a kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine dair tartışmalar son hızıyla devam ederken, çöp konusunda isyanını çeşitli eylemler ile gündeme taşıyan Harmandalı’da yeni bir kriz kapıya dayandı. Mart ayında yol kapatarak çöpü ilçeye sokmayan Harmandalı sakinleri aynı eylemin bir benzerini hayata geçirmek üçün düğmeye bastı. Diğer yandan, çöpün ilçeden kalkması için imza kampanyası da başlatan halk, sorunun çözümü için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidebileceklerini de duyurdu.
Harmandalılar yola çıkmaya hazırlanıyor!
Haberler / İzmir
29 Eylül 2013 Pazar 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kış aylarında, çöp tesisine giden ulaşım yollarını kapatarak ilçeye çöpü sokmayan ve iki gün boyunca direnen Harmandalı sakinleri, aynı eylemi yeniden tekrarlamaya hazırlanıyor. Seslerini duyuramadıkları takdirde, önümüzdeki hafta ortasında yeniden yolları kapatacaklarını söyleyen semt sakinleri, topladıkları 12 bin imza ile birlikte taleplerini yargıya da taşıyacak.

HARMANDALI HALKI YENİDEN YOL KAPATACAK

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Dursun Ali Kazar, daha önceden kamuoyuna yansıyan 2003, 2006 ve 2007 yıllarındaki raporları hatırlatarak, “Çöpün Çiğli’den kalkması için ilçede 12 bin imza toplandı. Ama kimi kime şikayet edeceği? Buraya ÇED Raporu veren, olur veren zihniyeti mi şikayet edeceği? Şu anda herkes Karşıyaka’yı tartışıyor, ama kimse Harmandalı’ya gelip de sıkıntınız ne, derdiniz ne diye sormuyor. Milletvekili İlknur Denizli birden çevreci oldu, çıkıp açıklamalar yapıyor. Bir güne bir gün, kendisi gelip burada bizim sıkıntılarımızı sordu m? Orman Bölge Müdürlüğü’nün burası için hazırlamış olduğu 3 ayrı rapor var. Bu raporlar buradan çöp tesisinin kaldırılması gerektiğini söylüyor ve buradaki tehlikeyi gözler önüne seriyor. Hiç kimse çıkıp da bunu sorgulamıyor. Bu durum Çiğli’ye yapılan bir saygısızlıktır. Harmandalı pimi çekilmiş bir bombadır ve acilen çözüm üretilmelidir. Bu raporları Çevre Bakanlığı dahi halktan saklamaktadır. Biz halk olarak bu raporlara dayanarak, çöpün Harmandalı’ya dökülmesini önlemek için yürütmeyi durdurma istemi ile konuyu yargıya taşıyacağız” dedi.

SON ÇARE AİHM

Önümüzdeki hafta içerisinde, kış aylarında hayata geçirilen eylemin bir benzerini yapacaklarını da kaydeden Kazar, halk ile birlikte Harmandalı Çöp Tesisi’ne giden yolları kapatacaklarını belirterek, “Bedeli ne olursa olsun, haftaya Harmandalı’ya çöpü sokmayacağız. Belediye başkanları da oturup düşünsünler, bu konuya çözüm üretsinler. Bu raporun aynısını İstanbul’da Ümraniye için çıkardılar ve ne kadar can kaybı oldu bilen biliyor. Yürütmeyi durdurma istemi ile açacağımız mahkemeden de sonuç alamadığımız takdirde, bu konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak, insanca yaşama hakkımızın bizlere geri verilmesini ve gerekenin yapılmasını isteyeceğiz. İşte o zaman bugün Karşıyaka çöpünü tartışanları görmek istiyoruz, bakalım ne yapacakla? Bizi insan yerine koysunlar, biz de seçmeniz, biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız” diye açıklama yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası