Ege Postası
Geri

Harran'daki konteyner kentte bayramlaşma

Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiye’ye sığınan ve Harran konteyner kentte bulunan Suriyeli vatandaşlarla bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşma sonrası Harran Kaymakamlığı ve Kimse Yok Mu Derneği'nin organize...
Harran'daki konteyner kentte bayramlaşma
Haberler / Güncel
9 Ağustos 2013 Cuma 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiye’ye sığınan ve Harran konteyner kentte bulunan Suriyeli vatandaşlarla bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşma sonrası Harran Kaymakamlığı ve Kimse Yok Mu Derneği'nin organize ettiği programda bayram hediyeleri dağıtıldı.

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta geçiren Suriyeli vatandaşlara yönelik, Harran Konteynır kentte bayramlaşma töreni yapıldı. Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi'nin Suriyeli kadınlara kıyafet dikilmesi için aldığı kumaşlar, konteynır kentte kurulan terzihanede Suriyeli kadınların da katılımıyla dikildi. Dikilen bu kıyafetler Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı ve Kimse Yok Mu heyeti tarafından kampta kalanlara dağıtıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Yazıcı, "Şimdiye kadar konteyner kente 10 binden fazla sığınmacı geldi. Bu sığınmacıların birçok ihtiyacı hem devletimiz hem de sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanıyor. Kimse Yok Mu Derneği ve diğer gönüllü yardım kuruluşlarını yanımızda görmek bizi sevindirdi." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası