Ege Postası
Geri

Rumeli Gençlik Kültür Derneği çalışmalarına başladı

Rumeli ve Balkan kültürünü gelecek nesillere taşımak amacıyla kurulan Rumeli Gençlik Kültür Derneği çalışmalarına başladı. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Sefa, amaçlarının, Rumeli ve Balkan gençlerin kötü alışkanlılardan...
Rumeli Gençlik Kültür Derneği çalışmalarına başladı
Haberler / Güncel
9 Ağustos 2013 Cuma 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rumeli ve Balkan kültürünü gelecek nesillere taşımak amacıyla kurulan Rumeli Gençlik Kültür Derneği çalışmalarına başladı. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Sefa, amaçlarının, Rumeli ve Balkan gençlerin kötü alışkanlılardan uzakta, kendi yörelerinin kültürünü yaşatmalarını sağlamak ve dünyaya kendilerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Başkan Sefa, derneğin, insana değer katmak maksadıyla çalışmalarına başladığını ifade etti. Sefa, "Kişi; sevgisi kadar mutlu, bilgisi kadar kararlı, ürettiği kadar onurlu, paylaştığı kadar büyük, merhameti kadar saygın, dürüstlüğü kadar insandır. Bu ilkelerle yola çıktık. Bu yolda Rumeli Gençlik Kültür Derneği olarak gençlerimize ve çocuklarımıza halk oyunlarını eğitme, kültürel etkinliklerimize katılma onurunu ve gururunu yaşatacağız. Derneğimiz çatısı altında Rumeli ve Balkan kültürünün yaygınlaşması ve Balkanlardan göçmüş vatandaşlarımızla ‘bir elin nesi var iki elin sesi var’ mantığıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme, kadınlarımıza öncelik verip kadın kollarımızla çeşitli etkinlikler yapmak arzusundayız. Bu yönde güçlü ve inançlı bir ekibe sahibiz." diye konuştu.

Göçmenlerin, Osmanlı ve Türkiye tarihinde birçok yapıcı, kollayıcı, dürüst kimliğiyle, ‘Evet, bizde varız’ demenin haklı gururunu yaşamak istediklerini ifade eden Sefa, şöyle devam etti: "Bunu da bir örnek vererek tamamlamak isterim. Vatanımızın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımlarını atarken 19 Mayıs 1919 tarihinde ilk Samsun’a ayak bastığında karşılama ekibindeki 84 kişilik ekibin 78 kişisi Rumeli göçmenidir.”

Derneğin yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: "Başkan Yardımcısı Volkan Konuşkan, Kadın Kolları Başkanı Semiha Demiraslan, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Sefa, Genel Sekreter Şemsi Demiraslan"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası