Ege Postası
Geri

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi tutuklamalardan memnun

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilen Hataylı Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili biri polis 4 kişinin tutuklanması Korkmaz ailesini memnun etti. Hatay merkeze bağlı Ekinci beldesinde yaşayan Ali İsmail Korkmaz’ın...
Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi tutuklamalardan memnun
Haberler / Güncel
9 Ağustos 2013 Cuma 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilen Hataylı Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili biri polis 4 kişinin tutuklanması Korkmaz ailesini memnun etti.

Hatay merkeze bağlı Ekinci beldesinde yaşayan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, görüntülerin açılmasının olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek “Tabi bu görüntüler ‘Bu eylemi polisler yapamaz. Türk Polisi böyle bir şey yapmaz.’ diyen Eskişehir Valisine de cevap oldu.” dedi.

Yaşanan gelişmeyi değerlendiren Gürkan Korkmaz, görüntülerin açılmasıyla olayın yaşandığı yerdeki fırıncının yalanlarının birer birer ortaya çıktığını söyledi. Bir çok şeyin açığa çıktığını aktaran ağabey Korkmaz, “Fırın sahibi kameranın çalışmadığı hatta bozuk olduğunu beyan ediyordu ilk günden beri. Ondan sonra kayıtların uzman ellerce silindiği tespit edildi. Bunun tespitinin ardından öncesinde de fırın sahibi o gün orada olmadığını olay yerinde olmadığını şehir dışında olduğunu beyan ediyordu tabi bu kayıtların açılmasından sonra fırın sahibinin birçok yalanı ortaya çıkmış oldu. Fırın sahibinin de olaya karıştığı tespit edildi.” dedi.

Yaşanan darp olayına bir polis memurunun da karışmış olduğunun görüntülerle ortaya çıktığını hatırlatan Ağabey Korkmaz, “Maalesef bir de polis olaya karışmış. Sadece bir polisin olaya karışmış olma ihtimali mümkün değil, çünkü gerek o kayıtta gerek diğer kayıtlarda o gün aynı saatte olay yerinde birçok polisin olduğu sabit. Video kayıtları ile sabit. Polis 'karışmadım, suçum yok' deyip olaydan sıyrılamaz. Polisin görevi asayişi sağlayıp hukuksuzluk oluşmasını engellemektir.” diye konuştu.

Görüntülerle de sabit olduğu gibi görevli polisin Ali İsmail’i darp ettiğinin görüldüğünü vurgulayan Gürkan Korkmaz, “Bu darplar sonucunda Ali İsmail maalesef vefat etti. ‘Bu eylemi polisler yapamaz. Türk Polisi böyle bir şey yapmaz.” diyen Eskişehir Valisine de cevap oldu. Eskişehir Emniyet Müdürü henüz bir açıklama yapmış değil. Orada kimlerin görevli olduğunu, bire bir darp olayına iştirak etmemişse de buna engel olmayan diğer polisler içinde gereken işlemlerin yapılması için başvuruda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçte hukukun kendilerine izin verdiği her türlü yolu kullanacaklarının altını çizen Ağabey Korkmaz, “Bu sadece Korkmaz ailesinin davası değil. Bu Eskişehir’in, Türkiye’nin davası. Bundan sonra anaların ağlamaması, evlatların yitirilmemesi için umarım bu dava örnek olur.” şeklinde sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası