Ege Postası
Geri

Hasta, yaşlı bakım ve refakat kursu

Teorik ve pratik olarak verilen Hasta, Yaşlı Bakım ve Refakat dersler yine meslek edindirme programı kapsamında gerçekleştiriliyor. Toplam beş ay süren kurs sonunda kursiyerler sertifikalarını alarak iş hayatına atılabilecekler.
Hasta, yaşlı bakım ve refakat kursu
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Mart 2013 Cuma 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Dersler, Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü Mezunu, Sağlık Meslek Liselerinde Meslek Dersleri Öğretmenliği ve çeşitli sağlık müdürlüklerinde personel eğitmenliği yapmış olan emekli eğitimci Yüksel İriz tarafından veriliyor. Konak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde meslek edindirme programı kapsamında öğretmenlik yapan Yüksel İriz, ilk kez Basmane Semt Merkezi’nde ‘Hasta, Yaşlı Bakım ve Refakat’ kursu verildiğinin altını çizerek, “Haftanın beş günü yoğun bir ders programı izliyoruz. Teorik olarak bilgilendirdiğimiz kursiyerlerimizle daha sonra huzurevlerinde uygulamalı eğitim de yapacağız. Hasta, yaşlı bakımında mesleki ve teknik bilgiler, bakım esnasında nelere dikkat edilmesi, nasıl bakılması konusunda detaylı bilgiler alıyorlar. Kursiyerler kurs sonunda sertifikalarını aldığında kastanelerde, huzurevlerinde, hasta bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, sosyal hizmet veren kuruluşlarda, özel olarak evlerde ve bunlara benzer pek çok kuruluşlarda iş bulma imkanları olacak” dedi. İlk kurstan 10 kişi mezun olacağını belirten İriz, meslek edindirme kursları sayesinde pek çok kişiye iş kapısı aralayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederek, “Sertifika sonunda da eminim başkanımız iş bulma konusunda da kursiyerlere yardımcı olacaktır” diye konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası