Ege Postası
Geri

Hastalar artık istedikleri hastaneye gidemeyecekler

CHP İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray’ın Basın Açıklaması
Hastalar artık istedikleri hastaneye gidemeyecekler
Haberler / Yerel Politika
4 Eylül 2012 Salı 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SGK’nın son tebliğinden sonra vatandaşlar artık karneleriyle istedikleri özel hastaneye gidemeyecek.

Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a sesleniyorum: Sağlıkta tasarruf edebilmek uğruna ahlaki ve insani sınırları zorlamayın.

CHP olarak biz, AKP’nin 50 milyar dolara verdiği sağlık hizmetlerinin daha iyisini 30 milyar dolara yaparız ve katkı paylarını da kaldırırız.

Varan bir: Devleti muayenehane haline getirdiler

AKP hükümeti, 50 milyar doları aşan sağlık harcamalarını ve iflas eden “Sağlıkta Dönüşüm” modelini kurtarmak için önce vatandaşımıza ödedikleri sağlık primi ve vergiler dışında “Sağlıkta Katkı Payları” getirdi. Hastalardan hastanede, eczanede ve maaşından olmak üzere üç aşamada 10 farklı nedenle katkı payı almaya başladı. Bu yüzden 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde vatandaş sağlığı için cebinden 2,5 milyar dolar öderken, şimdi cepten sağlık harcamaları 10 milyar dolara ulaştı. “Muayenehaneleri kapattık diye” övünen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sonunda devleti kocaman bir muayenehane haline getirdi. Fakat sistemi kurtarmaya bu da yetmedi.

Varan iki: Başbakan’ın yatak odalarına el atmasının arkasındaki neden sağlıkta maliyetleri düşürmekti

Sağlıkta iflası önlemek için Başbakan “kürtajın yasaklanması” ile ilgili  tartışmayı başlattığında, bu tartışmanın aslında sezaryeni yasaklamanın bir kılıfı olduğunu açıklamıştım. Başbakan insanlarımızı cambaza baktırırken Sağlık Bakanı vatandaşların cüzdanlarına dadandı.

Nitekim sezaryenin zorlaştırılması ile ilgili yasa Sağlık Bakanlığı tarafından TBMM’ne getirilerek çıkarıldı. Böylece bilimsel bir gerçeklik kanunla tanzim edilmeye çalışıldı. Amaç sezaryen yapacak hekimleri korkutmaktı ve AKP yönetimi bunda başarılı oldu. Bu yüzden anneler ölmüş çocuklar sakat doğmuş, kimin umurandaydı!

Fakat Başbakan’ın yatak odalarına müdahalesi de sistemi kurtarmaya yetmedi.

Varan üç: Artık isteyen istediği hastaneye gidemeyecek

AKP hükümetinin “Sağlıkta Dönüşüm” modeli kapsamındaki en önemli iddilarından biri de “isteyen istediği hastaneye ve doktora gidebiliyor” iddasıydı. 28.07.2012 tarihli SGK’nın yeni tebliği ile bu iddia da iflas etti. Tebliğde, “Kurum, sağlık hizmetinin sunulduğu il, sağlık hizmetinin niteliği itibarıyla hayati öneme sahip olup olmaması, sağlık hizmeti ihtiyacının resmi sağlık hizmeti sunucularında karşılanıp karşılanmaması, hizmetin niteliği gibi hususları dikkate alarak özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan müracaatlara ilişkin ayrıca usul ve esas belirleyebilir” diyen AKP hükümeti, artık hastaların karneleriyle özel sağlık kuruluşlarına gitmelerini engelleyecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası