Ege Postası
Geri

Seçim sonuçlarına itiraz geldi

Sonuçların sağlıklı olmadığını savunan bir çok partilinin itirazlarını dikkate alan Çankaya İlçe Seçim Kurulu seçim sonuçlarını iptal etti.
Seçim sonuçlarına itiraz geldi
Haberler / Yerel Politika
4 Eylül 2012 Salı 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki gün süren 34. Olağan Kurultayı'nda en üst karar organı olan Parti Meclisi'nde yer alan 60 isim dün belli olmuştu.Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla yola çıkan 34.Olağan Kurultay’ı iki günlük yoğun mesainin ardından sonlanırken seçim sonuçlarına itiraz geldi. Dün gece geç saatlerde açıklanmaya başlayan ve sabahın ilk ışıklarında netleşen sonuçların sağlıklı olmadığını savunan bir çok partilinin itirazlarını dikkate alan Çankaya İlçe Seçim Kurulu seçim sonuçlarını iptal etti.

BUGÜN SAYILACAK

Seçim tekrardan yapılmayacak ama itirazlar üzerine saat 12.00'de genel merkezde buluşan  Divan üyeleri, oyları YSK yetkilileri gözetiminde yeniden sayacak.
Seçim kurulunun. gençlik ve kadın kotasını hesaplanmadan sonuçların açıklayıp salondan ayrılması iptal kararının alınmasına neden oldu.

 İKİ İZMİRLİ SINIRDA

Sayımın tekrardan yapılması İzmir’den PM’ye seçilen iki ismi yakından ilgilendiriyor. PM'ye seçilen İzmir eski il yöneticisi Hüseyin Saygılı kotanın sınırı olan 614 barajını geçemediği için listenin dışında kalma ihtimali yüksek. Berrin Gürçay Dilekçi'nin de gençlik kotası hesaplandıktan sonra PM'nin dışında kalabilme ihtimali vardı. Yeniden sayılacak oyların ardından bu iki isminde durumu netlik kazanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası