Ege Postası
Geri

Akay geri döndü

YSK merakla beklenen kararı açıkladı. Konak 1. Nolu Seçim Kurulu'nun verdiği kararı iptal eden YSK böylece Ömer Cihat Akay'a dönüş yolunu açmış oldu.Kongre sonrası ilçe seçim kurulunun verdiği karar ile mazbatasını alan ve başkanlık koltuğuna oturan Abdullah Tekbaş’ında başkanlığı YSK'nın kararı sonrası düşmüş oldu. Akay'ın bugün saat 11:00'de il binasına gelerek koltuğa oturacağı öğrenildi.
Akay geri döndü
Haberler / Yerel Politika
4 Eylül 2012 Salı 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ Akay’ın memnu hakların(seçme ve seçilme) iadesi ile ilgili kararı alıp Ankara’ya göndermesinin ardından bugün toplanan YSK kararını açıkladı. YSK, Konak 1 No’lu Seçim Kurulu'nun verdiği kararı iptal ettiğini açıkladı.YSK, İl Kongresi’nden zaferle ayrılan ancak Konak 1 No’lu Seçim Kurulu tarafından  başkanlığı düşürülen Ömer Cihat Akay’a siyasi haklarını geri verdi. Böylece Akay'a dönüş yolu açılmış oldu. Akay’ın başkanlığının düşmesinin ardından mazbatasını alan ve başkanlık koltuğuna oturan Abdullah Tekbaş’ında başkanlığı YSK'nın kararı sonrası düşmüş oldu.

 TEKBAŞ ERDEM'İ DİNLEMEMİŞ

Konak 1. Nolu Seçim Kurulu'nun kararı sonrası mazbatasını alarak İl Binası’na giden ve Ömer Cihat Akay’ın makamına oturarak basın toplantısı yapan Abdullah Tekbaş’ın süreçte  AK Parti İzmir Koordinatörü Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’i dinlemediği ortaya çıktı.

Konak 1 No’lu Seçim Kurulu tarafından  Akay’ın başkanlığının düşürülmesinin ardından seçim kuruluna giderek mazbata alan ve başkan koltuğuna oturan Abdullah Tekbaş beraberinde bir çok soru işareti ve krizi de getirmişti. Süreç hakkında AK Parti İzmir Koordinatörü Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’den önemli açıklamalar geldi. İl binasında  “mazbatayı almam ve il binasına gelmem  Genel Merkez İzmir İl Koordinatörü Mehmet Erdem’in bilgisi ve talimatı ile oldu’ diyen Tekbaş’ın aslında Erdem’i dinlemediği ortaya çıktı. Ege Postası’na süreç  ile ilgili açıklama yapan İzmir Koordinatörü Erdem, “ Mazbatayı almak için beni aradılar. Ancak ben kendilerine ‘hukuki olarak hakkınız olabilir ancak siyasi ahlak olarak doğru değil’ dedim. Ancak mazbatayı gidip aldılar.Daha sonra beni tekrar aradılar ve başkanlık makamında görüntü vermek istediklerini söylediler. Ben de kendilerine ‘beni mazbata alırken dinlemediniz şimdi mi dinleyeceksiniz.Ne haliniz varsa görün’ dedim” dedi. Yaşananların AK Parti Teşkilatı’na ciddi zarar verdiğinin altını çizen Erdem, “ Genel Merkez tüm süreci ve yaşananları göz önüne alacak” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası