Ege Postası
Geri

Akay YSK'ya itiraz da bulundu

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın Konak İlçe Seçim Kurulu hakimi tarafından başkanlığının düşürülmesi ardından Ankara'ya çıkarma yapan Avukat olan İl yöneticileri Mahmut Atilla Kaya ve Refik Uzun Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 16:30 itibariyle itirazda bulundu. YSK'ya verilen dilekçede, kurulun yetki aşımında bulunduğu vurgulandı.
Akay YSK'ya itiraz da bulundu
Haberler / Yerel Politika
4 Eylül 2012 Salı 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
  SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Dün Ankara’ya giden AK Parti İl Yöneticileri Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu. Akay’ın avukatları, Konak İlçe 1 Nolu Seçim Kurulu hakiminin yetkisini aşarak bir karar verdiğini öne sürerek, verilen kararın iptal edilmesini istedi. Dilekçede, “Verilen karar hem siyasi partiler kanuna hem de parti tüzüğüne aykırıdır. Seçim Kurulu bu kararıyla Ömer Cihat Akay’ın partiye üye olmadığına karar vermiştir. Bu yetki aşımıdır. Kurulun bu şekilde bir karar vermesi mümkün değildir. Yasaklılık (mumnu) haklarının iadesi 2005’te değişen kanunla birlikte 5 yıl olarak belirlenmiştir. Akay’ın 1999 yılında cezası onanmıştır. Kanun değişikliği ile birlikte yasaklılık hakları iade edilmiştir. 1999’da işlediği suçun bugünkü cezası 19 TL’dir. Bu da siyaset yapmasına engel değildir. Bir kişinin yıllar önce yaptığı bir olay ömür boyu onunla birlikte gitmemelidir. Kendisinin şuanda adli sicil kaydı yoktur. Sabıkasızdır. Ayrıca Akay’ın işlediği suç af kapsamına girmiştir ” denildi. YSK'nın konuyla ilgili yarın bir karar vermesi bekleniyor. Öte yandan avukatların Genel Merkez’de yaklaşık 8 saat konuyla ilgili parti avukatları ile görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası