Ege Postası
Geri

Hastane okulunda da ders zili çaldı

Milyonlarca çocuğun eğitime başladığı, okul heyecanı yaşadığı bu hafta, hastanede yatarak tedavi gören çocuklar da bundan nasibini aldı. İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görenler, hastane okulunda eğitim...
Hastane okulunda da ders zili çaldı
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milyonlarca çocuğun eğitime başladığı, okul heyecanı yaşadığı bu hafta, hastanede yatarak tedavi gören çocuklar da bundan nasibini aldı. İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görenler, hastane okulunda eğitim yılına başladı. Çeşitli hastalıkları sebebiyle normal eğitimine devam edemeyen çocuklar, hastanede yattıkları sürede derslerinden geri kalmaması için açılan okulda öğretmenlerinin eşliğinde ilk derslerini yaptı. Hastalığından dolayı buraya bile gidemeyen minikler içinse "yatakbaşı" eğitimi uygulanıyor. Öğretmenler, çocuklara yataklarında ders veriyor.

Derslerinden geri kalmayacak olan hasta çocuklar, eğitimlerine aksamadan devam edebilecek. Hastane öğretmenleri Nezih Yaşar Bor ve Gülistan Çelik, okulun ilk gününde sınıfı dolduran çocuklarla tanıştı. Birçok hasta çocuğun okul için kayıt yaptırdığını aktaran Bor, “Sağlıklarının elverdiği ölçüde sınıfa devam etmelerini sağlamak istiyoruz. Sınıf ve seviyelerine uygun ders programını gerçekleştirmek, hastane ve hastalık stresinden kurtulup günde birkaç saatliğine de olsa okul ortamı içinde bulunmalarını sağlamak arzusundayız. Onlara moral vermek, bizim görevlerimiz arasında. Ayrıca sınıfa gelemeyecek durumda bulunan çocuklara da kendi odalarında yatakbaşı eğitim veriyoruz.” dedi.

Öğrencilerin, okulu hastane stresinden ve acılarından uzakta, huzur buldukları bir sığınak gibi gördüğünü ifade eden Bor, “Okulumuz, en yoğun öğrenci mevcuduna sahip olan hastane okullarından biri. Yurdumuzun her bölgesinden gelen öğrenciye hizmet veriyoruz. Bir aydan fazla hastane ilköğretim okuluna devam eden öğrencinin başarı durumu ve gelişimi okuluna bildirilir. Sınıf geçme ve diploma işlemleri, kayıtlı bulunduğu okul tarafından yürütülür. Böylece öğrencilerin kendi okullarında sene kayıpları önlenmiş olur. Bu da hastanedeki okul çağı çocukların kendilerini daha iyi hissetmelerine ve morallerinin yükselmesine olanak sağlar." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası