Ege Postası
Geri

Hastanelerde ihaleler tek elden yapılınca borç stoğu yüzde 80 azaldı

Denizli Kamu Hastaneler Birliği tarafından son dokuz aylık dönemde yürütülen çalışmalar sonucunda borç stoğu, 37,5 milyondan 7 milyon TL’ye düşürülerek yüzde 80 gerileme sağlandı. 2012 Kasım ayında göreve başlayan Denizli Kamu Hastaneler...
Hastanelerde ihaleler tek elden yapılınca borç stoğu yüzde 80 azaldı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Kamu Hastaneler Birliği tarafından son dokuz aylık dönemde yürütülen çalışmalar sonucunda borç stoğu, 37,5 milyondan 7 milyon TL’ye düşürülerek yüzde 80 gerileme sağlandı. 2012 Kasım ayında göreve başlayan Denizli Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği, yürüttüğü çalışmaların meyvelerini almaya başladı.

Bugüne kadar yapılanmayla ilgili işler ve tıbbi alanda ciddi iyileştirmelerin yanısıra mali verimliliği arttırma noktasında il bazında enerji, elektrik, doğalgaz, çamaşır yıkama ve hazırlama, taşıma hizmetlerinin birleştirilmesi gibi çalışmalar yapıldığını ifade eden Genel Sekreter Uzm. Dr. Kasım Çetin, sonuçta yüzde 80 borç stoğu azalması sağlandığını söyledi. Çetin, “Amacımız, yakın zaman içinde borç yükünü sıfırlamak ve bütçeyi artıya geçirmek. Ayrıca yapılan planlamalar ve uygulamalarla tedarikçi firma ödemelerinin zamanında yapılması için önemli bir mesafe katedilmiştir. Firmalara borcu geri ödeme süresi, bu dönem içerisinde 170 günden 45 güne düştü. Bu sürenin yakın zaman içerisinde daha da ineceğinden eminim. Tabii bunlar, bizim uyguladığımız insan, malzeme ve mali kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını amaçlayan bir yönetim sisteminin ürünleridir. Bu tasarruf yine vatandaşımıza sağlık hizmeti olarak geriye dönecektir. Daha kaliteli ve verimli bir şekilde bu kaynakları kullanıp sağlık hizmeti yelpazesini, kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

‘YÜKSEK KALİTE, DAHA UCUZA MAL EDİLDİ’

Mali Hizmetler Başkanı Yusuf Kara da Kamu Hastaneler Birliği oluşturulduktan sonra hastanelerin ihtiyaçlarının tek elden ve toplu alımlarla karşılanmasının vermiş olduğu avantaj kullanılarak yüksek kaliteliyi daha ucuza alma imkanı doğduğunu vurguladı. Kara, “Kamu Hastaneler Birliği’nin oluşturulmasıyla planlamalar ve tüm harcamalar tek elden yürütülerek, gereksiz harcamaların önüne geçilmiştir. ‘İhtiyaçlar ne kadar gerekli'’ çalışmaları yürütülerek, ihtiyaç tespit komisyonları kuruldu. Gelen harcama talepleri bu komisyonca değerlendirilerek fayda-maliyet analizleri yapılmış ve bu analizlere göre yapılan planlamalar doğrultusunda kurumlar için gerekli görülen harcamalar yapılmıştır. İl genelinde yapılan alımların yüzde 98’i, açık ve toplu ihale kapsamında gerçekleştirildi.” diye konuştu.

Geçen yılki aynı boyut ve aynı kapasitede mal ve hizmet alımlarının, önceki yıla göre 4 milyon TL daha ucuza mal olduğunu vurgulayan Kara, “Kamu Hastaneler Birliğimiz bünyesinde mühendislerimizden oluşan Mühendislik Verimlilik Komisyonu kurularak, enerji verimliliği konusunda birliğimiz bünyesindeki tüm sağlık tesislerimizin tasarrufu konusunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası