Ege Postası
Geri

Yunaklılar, öğretmen açığına çözüm istiyor

Konya'nın Yunak ilçesi, okullarda yaşanan öğretmen yetersizliğinden dolayı göç vermeye başladı. İlçe ve bağlı köylerin genelinde ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde büyük bir öğretmen açığı yaşandığını belirten ilçe halkı...
Yunaklılar, öğretmen açığına çözüm istiyor
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya'nın Yunak ilçesi, okullarda yaşanan öğretmen yetersizliğinden dolayı göç vermeye başladı. İlçe ve bağlı köylerin genelinde ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde büyük bir öğretmen açığı yaşandığını belirten ilçe halkı ve yetkililer, açığın, sözleşmeli öğretmen istihdamı yoluyla kapatılmaya çalışıldığını, bunun da eğitim kalitesini düşürdüğünü ifade ediyor. Kalitesiz eğitim, ilçede yaşayan vatandaşların daha iyi bir eğitim için başka yerleşim yerlerine göç etmesine sebep oluyor.

İlçeye bağlı Karayayla köyü muhtarı aynı zamanda 3 öğrenci velisi olan Bayram Özkaymak, Yunak ilçesinin üç yıldır eğitim öğretim kadrosu bakımından üvey evlat muamelesi gördüğünü ileri sürerek, "Bu sene ilçenin öğretmen ihtiyacı 200 iken, ilçeye sadece 20 öğretmen atandı. Çocuklarımız, bu sene geçen yıllardan daha fazla sıkıntı çekecek. Derslerin çoğu boş geçecek veya uzmanlığı farklı insanlar, ücretli öğretmen olarak çocuklarımıza yetersiz bilgiler verecek. Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçenin öğretmen açığı sorununu çözecek adımlar atmayınca vatandaşlarımız kendi çapında çözüm aramaya başladı. Hemşehrilerimiz çocuğu daha iyi eğitim alsın diye çevre il ve ilçelere göç etmeye başladı. Eğitimin olmadığı yerde ne demokrasi adına bir şey yapılabilir ne de ekonomide bir yere varılabilir. Farklı bölümlerde eğitim almış MYO mezunu ücretli öğretmenler derse giriyor, çocuklarımız her yıl bir öğretmen değiştiriyor, işin ehli olmayan öğretmenler verimli olamıyorlar." şeklinde konuştu.

İki öğrenci velisi Müfit Şen de kendisi ve eşinin görev yerleri Yunak olmasına rağmen, çocuklarının sağlıklı bir eğitim almaları için Akşehir'e evini taşıdığını, iş için her gün Yunak'a gidip gelerek durumu idare etmeye çalıştığını ifade etti. Yunak ilçesinde yaşayan velilerin ortak istekleri, bu sorunun bir an önce çözülmesi. Velilerin ortak istekleri 'AK Parti hükümeti Yunak ilçemizde yüzde 85 oy aldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Yunaklı olup hemşehrimiz ama Yunak, büyük bir öğretmen açığı yaşıyor. Orhan Erdem'den ilçenin öğretmen açığına çözüm bulmasını bekliyoruz." sözleriyle beklentilerini dile getiriyor.

Yunak Kaymakamı Ahmet Altun ise ilçede öğretmen açığı olduğunu doğruluyor. Kaymakam Altun, "Mevcut öğretmen kadrosuna yaklaşık 100 kadar ücretli öğretmenle destek sağlıyoruz. Öğretmen ihtiyacını bu şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Atama döneminde ilçemize 20 öğretmen atandı. Önümüzdeki atama dönemlerinde bu ihtiyacın karşılanacağını ümit ediyoruz." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu da mevcut branş öğretmenleri ile eğitime devam ederken, geriye kalan boş kadrolara öncelikli, eğitim fakültesi 4 yıllık mezunları ücretli öğretmen olarak görevlendirdiklerini belirterek, "Açığı bu şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Olması gereken kadromuz 361 iken, mevcut kadromuz 192. İngilizce, matematik, sınıf öğretmenliği, fen bilgisi, din kültürü olmak üzere 169 öğretmen açığımız var. Önümüzdeki atama dönemlerinde bu açığın kapatılacağını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası