Ege Postası
Geri

Taksim’de ‘Gaziler Günü’ coşkusu

Taksim'de Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu. Törenin ardından Gazi yürüyüşü düzenlendi. Askerlerin geçiş törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen program, Taksim...
Taksim’de ‘Gaziler Günü’ coşkusu
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksim'de Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu. Törenin ardından Gazi yürüyüşü düzenlendi. Askerlerin geçiş törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen program, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konması ile başladı. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mete Salt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel, Güney Kore Başkonsolosluk görevlileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

TBMM’nin, 19 Eylül 1921’deki zaferinin anısına Sakarya Muharebesi’nin muhteşem komutanı Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal ve gazi ünvanının verildiğini belirten Gazi Ahmet Kendigel, “19 Eylül İstiklal Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs zaferi; asker, polis ve tüm maluller ile gazilerin şeref günüdür. Kahraman gazilerimizin ‘Gaziler Günü’ kutlu olsun. Sizler Gazi Mustafa Kemal’in temsilcileri ve milletin bağımsızlığı için nelerden fedakarlık yapıldığının göstergesisiniz.” dedi.

Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu adına katılan Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun ise, “Şehitlik yüce bir makamdır. Ancak şehit olmak için ölmek gerekmez. Sizler yaşayan şehitlerimizsiniz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından asker, polis zabıta ve muharip gaziler anıta çelenk bıraktı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bir gazinin saygı duruşu esnasında sıcaktan bunalarak baygınlık geçirdiği görüldü.

Etkinliğin ardından askerler Taksim Meydanı’nda Gazi yürüyüşü gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı turistlerin şaşkın bakışları altında yürüyen askerler herkesin ilgi odağı oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası