Ege Postası
Geri

Hatay'da kaçak ve küpesiz hayvan denetimleri artırıldı

Hatay Emniyet Müdürlüğü ve Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol denetimlerinde veteriner sağlık belgesi ve menşe-i şehadetnamesi, hayvan pasaportu olmayan hayvan sahipleri hakkında idari...
Hatay'da kaçak ve küpesiz hayvan denetimleri artırıldı
Haberler / Genel
2 Ağustos 2013 Cuma 12:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay Emniyet Müdürlüğü ve Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol denetimlerinde veteriner sağlık belgesi ve menşe-i şehadetnamesi, hayvan pasaportu olmayan hayvan sahipleri hakkında idari işlem yapıldı.

Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu ile kaçakçılıkla mücadele yerel eylem planı çerçevesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürlüğü personelleri ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetime çıktı.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, denetimlerde hayvan ve hayvan maddesi taşıyan 32 aracın yapılan kontrollerinde sevklerden dolayı 5 bin 549 TL idari para cezası kesildiğini söyledi. Tüfekçi, ayrıca küpesiz ve tanımlanmamış olarak nakledilen 5 küçükbaş ve 7 büyükbaş hayvanın kestirildiğini açıkladı. Kontrolsüz hayvan hareketlerinin, hayvan kaçakçılığının ve hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek amacı ile denetimlerin artırıldığını söyleyen İl Müdürü Tüfekçi, il merkezi ve ilçelerde, jandarma, emniyet ve belediyelerle birlikte hareket ederek hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek amacı ile gerekli kontrolleri yaptıklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası