Ege Postası
Geri

Hatay eski günlerine dönüyor

Üçyol-Üçkuyular yapım çalışmaları nedeni ile zorlu günler geçiren ve İnönü Caddesi’nin yaklaşık 5 yıl boyunca kapalı kalması nedeni ile zorlu günler geçiren tarihi Hatay pazaryerinin esnafına mutlu haber geldi. Bir süredir Perşembe günleri kurulan Hatay pazarı, yeniden eski düzenine dönerek Salı ve Perşembe günleri olmak üzere tekrardan haftada iki gün hizmet vermeye başlayacak.
Hatay eski günlerine dönüyor
Haberler / İzmir
6 Ocak 2014 Pazartesi 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Metro yapım çalışmaları öncesinde haftada iki gün kurulmakta olan tarihi Hatay Pazarı yeniden eski günlerine dönüyor. Metro inşaatı süreci boyunca zorlu günler geçiren ve işleri büyük oranda azalan pazarcı esnafından gelen talepleri değerlendiren Konak Belediyesi, esnafın mağduriyetini gidermek amacı ile konuyla ilgili olarak yeniden düzenlemeye gitti.

40 yılı aşkın süredir kurulan tarihi pazar, yapılacak değişiklik doğrultusunda yeniden haftada iki güne çıkartılırken, gıda ve tekstil pazarı ayrı günlerde kurulacak.

SALI VE PERŞEMBE GÜNLERİ PAZAR KURULACAK

Perşembe günleri kurulan Hatay Pazaryeri ile ilgili olarak İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ile görüşmelerini sürdüren Konak Belediyesi, esnaftan gelen şikayetleri değerlendirerek Hatay semtinin can damarı niteliğinde olan ve Konak’ın ekonomik hareketliliği en yüksek değerlerinden biri olan pazaryeri için yeniden düzenlemeye gitti. Buna göre, Perşembe günleri kurulan tekstil ve gıda pazarının yeniden iki güne ayrılarak, Salı günü tekstil ve tuhafiye, Perşembe günleri de sebze ve meyve pazarı için kurulmasını öngören ilgili değişiklik Konak Belediye Meclisi’nin onayına sunuldu. İlgili komisyonlara sevk edilen önerge önümüzdeki günler içerisinde görüşülecek ve belediye meclisinden onay alınmasının ardından pazaryeri yeniden Salı ve Perşembe kurulmaya başlanacak.

YER KRİZİ DEVAM EDİYOR

Diğer yandan pazarın kurulacağı yer ile ilgili kriz ise henüz aşılamadı. Pazaryerlerini düzenleyen yasanın değişmesi ve ilgili kanun değişikliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte yaşanacak olan sıkıntı çözüme kavuşmadı. Açık pazaryerinin kapalı mekanlara taşınmasını öngören düzenlemeyi hayata geçirebilmek için çalışma yürüten Konak Belediyesi ile İzmir Pazarcılar Esnafı Odası’nın görüşmeleri henüz sonuç vermedi. Esnafın pazar kurulan alanın hemen bitişiğinde yer alan Hatay Katlı Otoparkı’na taşınması için taleplerini meslek odasına ileten Konak Belediyesi, kararın mağduriyet yaratacağı gerekçesi ile olumsuz cevap aldı. Hatay pazaryerinde kayıtlı 1116 esnafın bulunduğunu ancak, pazarın taşınması öngörülen katlı otopark alanında ise toplam 220 tezgahlık kapasiteye sahip olmasını gerekçe gösteren İzmir Pazarcılar Esnafı Odası, bu durumun esnaf açısından mağduriyet yaratacağını savunarak belediyenin talebine ret cevabı verdi. Tüm bu gelişmeler sonrasında pazarın bir süre daha açık alanda kurulmaya devam etmesi beklenirken, pazarın iki güne çıkartılması ile birlikte esnaf da geçici bir süreliğine rahat nefes alacak. Konak Belediyesi’nin projesini ve yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği katlı otopark alanın çatı yapım işi tamlandığında ise pazarın yeni yerine taşınması gündeme gelecek.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası