Ege Postası
Geri

Hava kirliliği yönetiminde Marmara pilot bölge

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'Ulusal Hava Kirliliği Emisyon Yönetim Sistemi' kuruyor. Yeni sistem ile birlikte hava kirliliğine neden olan ana kaynaklar sınıflandırılacak. Hava kirliliğinin mekansal dağılımı coğrafi bilgi sistemleri yazılımları...
Hava kirliliği yönetiminde Marmara pilot bölge
Haberler / Güncel
20 Kasım 2013 Çarşamba 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'Ulusal Hava Kirliliği Emisyon Yönetim Sistemi' kuruyor. Yeni sistem ile birlikte hava kirliliğine neden olan ana kaynaklar sınıflandırılacak. Hava kirliliğinin mekansal dağılımı coğrafi bilgi sistemleri yazılımları aracılığıyla görselleştirilebilecek ve ulusal güncelleştirmeler yapılacak.

    Hava kirletici emisyonlarının yönetiminin sürekliliğinin sağlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı proje geliştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK ile birlikte; 'Ulusal Hava Kirliliği Emisyon Yönetim Sistemi' kuruyor. Projeyi İstanbul Teknik Üniversitesi liderliğinde Bahçeşehir Üniversitesi ve Proline Bilişim Sistemleri yürütecek.

    Kurulacak yönetim sistemi ile hava kirliliğine neden olan ana kaynakların sınıflandırılması gerçekleşecek. Kaynak bilgileri detaylı şekilde bir araya getirilecek. Bu bilgiler coğrafi bilgi sistemleri destekli olarak işlenecek. Hava kirleticisi emisyonların envanter hesapları yapılacak. Emisyon toplamlarının hava kalitesi modelleri ile dağılımı ve tüm bu ilişkilerin web üzerinden veri girişleri yapılarak mekansal haritalar üzerinden izlenmesi sağlanacak.

    AÇILIŞ TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

    Projenin; açılış toplantısı Ankara da gerçekleştirildi. Proje ile 150 endüstri tesisi, 60 evsel ısınma kaynak noktası ve ilk defa 500 farklı taşıt tipi için gerçek yol şartlarında emisyon faktörü hesaplanması için çalışma yapılacak.

    81 İL İÇİN UYGULAMA YAPILACAK

    Projenin pilot bölgesi olarak seçilen Marmara Bölgesi illerinde çalışmalar 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Diğer 6 coğrafi bölge için 2019 yılı sonuna kadar çalışmalar yürütülecek. 3 yıl boyunca çeşitli çalıştay, eğitim ve toplantılar ile yürütülecek olan projenin 60 kişilik ekibi bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası