Ege Postası
Geri

Havai fişek fabrikasında patlama: 20 ölü!

Tayland'ın Suphan Buri bölgesindeki bir havai fişek fabrikasında patlama oldu. Yapılan ilk incelemelere göre, patlamada 20 kişi yaşamını yitirdi.
Havai fişek fabrikasında patlama: 20 ölü!
Haberler / Dünya
17 Ocak 2024 Çarşamba 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Asya ülkesi Tayland'da, başkent Bangkok'un kuzeyinde bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerinde inceleme yapan yetkililer, ilk belirlemelere göre 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, başkente yaklaşık 120 kilometre mesafede yer alan Suphan Buri bölgesinde yaşanan patlamanın sebebi henüz belirlenemedi. Öğle saatlerinde yaşanan patlamanın ardından ajansa açıklama yapan Bölge Valisi Nattapat Suwanprateep, "Tüm işçilerin öldüğünü söyleyemeyiz. Yetkililer inceleme yapmak için alana giriyor. Hayatta kalan kimseyi bulmadılar" ifadelerini kullandı. 

BAŞBAKAN'DAN 'DERHAL SORUŞTURMA' TALİMATI

Polisin açıklamasına göre, yapılan ön inceleme, patlamada yaşanan ölü sayısının 20 olduğunu, çok sayıda yaralının da bulunduğunu gösterdi. 

Başbakan Sretta Thavisin, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) sırasında patlama hakkında bilgilendirildi ve olayla ilgili derhal soruşturma açılması talimatı verdi. Srettha'nın ofisinden yapılan açıklamada, başbakanın, fabrikanın yasal olarak faaliyet gösterip göstermediğinin ve patlamanın ihmalden kaynaklanıp kaynaklanmadığının anlaşılması için fabrikada inceleme yapılması talimatını verdiği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası