Ege Postası
Geri

Hayaller Paris, gerçekler İzmir: Denize pislik akıyor

“Yüzülebilir Körfez” ve denizdeki rehabilitasyon projesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki dere yataklarını unuttu. Son günlerde Bornova ve Bayraklı’da yer alan akarsu yataklarında ortaya çıkan manzara ve kötü kokular vatandaşları isyan ettirirken, ortaya çıkan manzara ise adeta utandırıyor. Hayaller Paris, gerçekler İzmir
Hayaller Paris, gerçekler İzmir: Denize pislik akıyor
Haberler / İzmir
21 Eylül 2015 Pazartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaz aylarının sonuna gelinirken, İzmir’de kent merkezinde yer alana dere yataklarını adeta pislik bağladı. Uzun süredir temizlik yapılmayan ve kaderine terk edilen Bornova ve Bayraklı bölgesindeki akarsulardan denize çöp akıyor. Homeros Vadisi’nden yeni kent merkezine kadar uzanan güzergahta yaşanan manzara denizde yaşanacak olası kirliliğinin de habercisi oldu.

BAKIMSIZLIKTAN YOSUN BAĞLADI!
İzmir’in gözde yeşil alanlarından ve dinlenme mekanlarından olan Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı başta olmak üzere, yörede yaşanan kötü manzara semt halkını çileden çıkardı. Homeros’un denize döküldüğü alanlarda aylardır biriken çöpler yaşanan ilgisizliği de gözler önüne sererken, pislikten yosun bağlayan akarsu yatakları akan atık suların da etkisiyle İzmirlilerin kabusu oldu. Derelerden yükselen kötü kokular nedeniyle vatandaşlar parklardan ve dinlenme alanlarından kaçmaya başladı.   



BU ÇÖPLER DENİZE AKIYOR!
Son günlerde sıcak havalarla birlikte dere yataklarında biriken çöpler ve vatandaşlar tarafından bırakılan atıklar da kötü koku yaymaya başladı. Özellikle Manavkuyu ve Bayraklı’da yoğunlaşan kalıntılar çevre sağlığı alçısından tehlike saçmaya devam ediyor. Sinek ve haşere yatağı haline gelen dere yatakları saçtığı koku nedeniyle de çevrede yaşayan vatandaşların kabusu haline geldi.

BELEDİYE MELES’İ TEMİZLİYOR AMA DERELERDEN PİSLİK AKIYOR
Öte yandan yaşanan bu manzara nedeniyle, yaz aylarının başlaması ile birlikte Meles Deltası’nda zemini betonlayan ve kireçleme ile temizlik çalışması başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genele Müdürlüğü’nün çabaları da boşa gidiyor. Belediye ekipleri bir yandan temizlik yaparken vatandaşlar da kirletmeye devam ediyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası