Ege Postası
Geri

Hekime şiddet cezasız kalmadı

Hekime şiddet uygulayan saldırgana şok ceza. Mahkeme saldırganın 16 bin 500 lira tazminat ödemesine hükmetti
Hekime şiddet cezasız kalmadı
Haberler / İzmir
7 Şubat 2014 Cuma 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Hekime şiddete dur diyecek karar İzmir 4.Asliye Hukuk Mahkemesi’nden çıktı. Hekime şiddet uygulayan kişi hakkında açılan davada söz konusu saldırgan kişi yasal faiziyle birlikte 16 bin 500 lira cezaya çarptırıldı. İzmir Tabip Odası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi AD’da görev yaptığı sırada hasta yakını tarafından silahla tehdit edilen ve hakarete uğrayan asistan hekim adına yürütülen hukuksal süreçler tamamlandı. Oda’mız Hukuk Bürosu tarafından takip edilen hukuksal süreçlerde, saldırgan, öncelikle silahlı tehdit ve hakaret suçlarından mahkum edilmiş ve cezası kesinleşmiştir. Meslektaşımız adına ayrıca, manevi tazminat istemli olarak dava açılmıştır. Dava sonucunda, İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın kısmen kabulü ile 8.000,00-TL’nin yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar vermiştir. Mahkeme sonucunda hükmedilen manevi tazminat, yasal faizi ve yargılama giderleri ile birlikte 16.500,00-TL olarak davalıdan tahsil edilecektir. Hekime şiddet olgusunun güncel olarak gündemimizde olduğu bu dönemde, meslektaşımız adına yürütülen hukuksal süreçlerde alınan bu kararların önemli olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur.
İZMİR TABİP ODASI

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası