Ege Postası
Geri

Hem sahibi hem şirketi: Beşparmak Dağlarına 2 hançer birden

İzmir’deki madencilik faaliyetlerine yenileri ekleniyor. Saffet Sever ve Sever ailesine ait Akfeld Mad. San. ve Tic. A.Ş. İzmir'in Ödemiş ilçesinde toplamda Kışlaköy, Gerçekli, Kaymakçı ve Uzundere Mahallelerinde maden faaliyeti göstermek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Hem sahibi hem şirketi: Beşparmak Dağlarına 2 hançer birden
Haberler / İzmir
26 Ocak 2022 Çarşamba 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’deki madencilik faaliyetlerine karşı halkın ve yerel yönetimlerin mücadelesi devam ederken bir yandan da insan sağlığına ve doğaya olan zararlarına rağmen maden girişimleri artarak devam ediyor.

Maden girişimleri, tarım faaliyetleri ve orman örtüsüyle bilinen bölgelerde yoğunlaşırken son olarak Ödemiş’in 4 mahallesinde aynı şahsa ait iki Feldspat Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi için harekete geçildi.

Saffet Sever ve Sever ailesine ait Akfeld Mad. San. ve Tic. A.Ş., ilçenin  Kışlaköy, Gerçekli, Kaymakçı ve Uzundere Mahallelerinde maden faaliyeti göstermek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

İKİ TESİSTE TOPLAMDA 1 MİLYON 2 BİN TON FELDSPAT

Kışlaköy ve Gerçekli Mahallelerinde kurulması planlanan tesisin bin 516 hektarlık alanın 98,6 hektarlık ÇED alanı içerisinde kurulması planlanırken tesiste, yılda 600 bin ton feldspat üretilmesi planlanıyor. 

8 milyon 757 bin liraya mal olması beklenen birinci tesis en yakın yerleşim alanına yalnızca 150 metre mesafede bulunuyor. Tesisin 165 metre mesafesinde ise Kışlaköy Mahallesi bulunuyor.

8 milyon 101 bin liraya mal olması planlanan Kaymakçı ve Uzundere Mahallelerindeki ikinci tesiste de yılda 600 bin ton feldspat üretimi yapılacak. 

Bin 327 hektarlık alanın 97,58 hektarında faaliyet gösterecek tesise en yakın yerleşim yeri ise yalnızca 275 metre mesafedeki Kaynakçı Mahallesi. 

Menderes Havzası’nda Beşparmak Dağlarında hayata geçirilmesi planlanan tesislerde yılda toplamda 1 milyon 200 bin ton 

Cam, seramik ve boya sanayinde kullanılan ve kanser riskini artıran feldspatın üretileceği iki tesisteki çalışmalarda havaya saatte toplamda 21.02 kilogram toz karışacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası