Ege Postası
Geri

Hıristiyan Demokratlara Türk kökenli il başkanı

Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinde Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) Partisi Waghäusel İl Başkanlığı’na Türk kökenli Alman siyasetçi Aylin Arabacı-Pfab seçildi. Türk kökenli kadın siyasetçi, Almanya’daki partilerin köklü bir...
Hıristiyan Demokratlara Türk kökenli il başkanı
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2013 Salı 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinde Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) Partisi Waghäusel İl Başkanlığı’na Türk kökenli Alman siyasetçi Aylin Arabacı-Pfab seçildi.

Türk kökenli kadın siyasetçi, Almanya’daki partilerin köklü bir değişim yaşadığının önemli bir örneği oldu. Soldaki Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti'den sonra CDU da Türk kökenli insanlara kapılarını açmaya başladı.

İlkokul öğretmeni olarak görev yapan 37 yaşındaki Aylin Arabacı-Pfab, 2014 yılındaki yerel seçimlerde il genel meclis üyeliğine aday olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan CDU Baden Württemberg Eyalet Teşkilatı Başkanı Thomas Strobl, “Aylin Arabacı-Pfab ile henüz tanışma fırsatı bulamadım. Fakat CDU için önemli ve başarılı işler yaptığını duydum. Bizim için de zaten dini inancı veya etnik kökeninden çok yaptığı işler önemli. Aynı değerleri ve siyasi düşünceleri paylaştığımız insanlara CDU’nun kapısı daima açıktır.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası