Ege Postası
Geri

Hollanda'da dini içerikli tiyatro gösterisi

Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği (HTİKB) Gençlik Teşkilatları'nın düzenlediği ‘Uhud’ gösterisi büyük beğeni topladı.Vatan Kokulu Kahramanların 'Uhud' tiyatro oyunu, Schiedam Theater aan de Schie salonunda yaklaşık bin kişinin...
Hollanda'da dini içerikli tiyatro gösterisi
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği (HTİKB) Gençlik Teşkilatları'nın düzenlediği ‘Uhud’ gösterisi büyük beğeni topladı.

Vatan Kokulu Kahramanların 'Uhud' tiyatro oyunu, Schiedam Theater aan de Schie salonunda yaklaşık bin kişinin katılımıyla sahne aldı. Hollanda'da doğup büyüyen gençlerin rol aldığı tiyatroda yer yer duygulu anlar yaşandı. Yaklaşık iki saat süren Uhud tiyatro oyununda HTİKB Onursal Başkanı Abdullah Güven, ara sunumları ile Uhud'u günümüze taşıdı.

Abdullah Güven, oyunda İslam'ın bir barış dini olduğunu, sulh dini olduğunu yeniden hatırlattıklarını belirtti. Güven, "Bu savaş melaneti insanlık var olduğundan bu yana devam edip geliyor. Savaşların içerinden alınacak dersler de var. Daha önceleri insanlar savaşmış ise, bunlar hepsini artık geride bırakarak barış ve dostluklar kurmalılar. Biz de bu amaçla Uhud'u seçtik. Çünkü Uhud içinde alınabilecek dersler var." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası