Ege Postası
Geri

Hollanda tahtına 123 yıl aradan sonra ilk kez bir kral oturdu

Hollanda’da 123 yıl aradan sonra tahta ilk kez bir kral çıktı. Başkent Amsterdam’daki Dam Sarayı’nın Mozes salonunda düzenlenen törende Beatrix tahttan feragat ettiğine dair belgeyi imzaladı. Oğlu Willem-Alexander da ülkenin yeni kralı...
Hollanda tahtına 123 yıl aradan sonra ilk kez bir kral oturdu
Haberler / Dünya
30 Nisan 2013 Salı 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hollanda’da 123 yıl aradan sonra tahta ilk kez bir kral çıktı. Başkent Amsterdam’daki Dam Sarayı’nın Mozes salonunda düzenlenen törende Beatrix tahttan feragat ettiğine dair belgeyi imzaladı. Oğlu Willem-Alexander da ülkenin yeni kralı oldu.

Amsterdam Dama Meydanı'nda toplanan yaklaşık 25 bin kişiyi selamlamak üzere annesi Prenses Beatrix ve eşi Kraliçe Maxima ile sarayın balkonuna çıkan Kral Willem-Alexander, annesine 33 yıl boyunca üstlendiği görev için teşekkür etti. Daha sonra Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima’nın kızları Amalia, Alexia en Ariane da balkona çıkarak halkı selamladı.

Dam meydanında kurulan dev ekranda töreni takip eden 25 bin insan yeni kral Willem-Alexander'a tezahüratta bulundu. Kral Willem-Alexander, Prenses Maxima ve Kraliçe Beatrix saray balkonunda halka seslendi. Beatrix "Hollanda'nın yeni kralını size takdim etmekten son derece memnunum ve minnettarım." dedi. Yeni Kral Willem Alexander annesinin konuşmasından sonra ona sarıldı. Alexander "Sevgili anne 33 yıl boyunca yönetiminden dolayı minnettarım. Bugün burada bulunan herkese, halkımıza ve katılımcılara bana destek ve güvenleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Hollanda Kraliçesi Beatrix, 33 yıldır taşıdığı tacını oğlu Prens Willem-Alexander'a bırakması ile birlikte 123 yıl aradan sonra Hollanda Kraliyeti koltuğuna ilk kez bir erkek oturmuş oldu. 46 yaşındaki Willem-Alexander'ın Arjantin doğumlu 41 yaşındaki eşi Maxima da kraliçe oldu.

Willem Alexander’in taç giyme törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eşi de katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası