Ege Postası
Geri

Hulusi Akar mikrofonu açık unuttu, CHP'li Bakan'ı tanımadı: Adamın adı neydi?

TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Hulusi Akar, CHP'li Murat Bakan'ın konuşması sırasında mikrofonunu açık unuttu. Bakan'ı tanımayan Akar'ın yanındaki kişiyle konuşması sırasında "Oylayıp reddedeceğiz" ve "Bilgi geldi" sözleri sosyal medyada gündem oldu.
Hulusi Akar mikrofonu açık unuttu, CHP'li Bakan'ı tanımadı: Adamın adı neydi?
Haberler / Politika
31 Mayıs 2024 Cuma 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Milli Savunma Komisyonunda CHP Genel Başkanı Yardımcısı Murat Bakan'ın TSK personellerinin çalışma şartları ve özlük haklarına ilişkin konuşması sırasında komisyon başkanı Hulusi Akar, mikrofonunu açık unuttu.  

Yanındaki kişiyle diyalogu duyulan Hulusi Akar, "Nerede lan? Burada konuşan nereden?" dedikten sonra Murat Bakan'ın komisyonda konuşup konuşamayacağını sordu. 

"BİLGİ GELDİ"

Murat Bakan'ın adını ve soyadını da soran Akar, ne zaman oylama yapılacağını da yanındaki kişiye danıştı.

Yanındaki kişinin "Oylayıp reddedeceğiz" demesi üzerine bunun nedenini soran Hulusi Akar, "Bilgi geldi" şeklinde yanıt aldı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın konuşmaları anında kayda giren diyalogda Akar'ın yanındakilere Bakan'la ilgili ''Adamın adı neydi? Bunu şimdi oylamaya mı sunacağız?'' diye sorduğu anlar şöyle kaydedildi:

- Hulusi Akar: Nerde lan? Burada konuşan nerden?

- Bu bizim komisyon üyesi değil, dışarıdan.

- Hulusi Akar: Öyle mi? Buraya oturabiliyor mu peki?

- Söz alabiliyorlar.

- Hulusi Akar: Neydi bunun soyadı? Soyadı neydi?

- Bakan, Bakan

- Hulusi Akar: Adamın adı neydi?

- Murat Bakan

- Hulusi Akar: Sn. Bakan toparlayalım...

- Bunu şimdi oylamaya mı sunacağız?

- Oylayıp reddedeceğiz.

- Hulusi Akar: Niçin!

- Bilgi geldi…

BAKAN: NE KADAR ÜZÜCÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Bakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Ne kadar üzücü…

Bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yapmış, Milli Savunma Bakanlığı yapmış şimdi de milletvekili olmuş bir insanın komisyondaki üyenin “AK Partili mi?, CHP’li mi?” diye partisini sorması hatta konuşmasından bile anlayamıyor olması, 9 yıldır milletvekili olan defalarca tarafına soru önergesi vermiş hatta bütçe görüşmelerinde yüzüne direkt konuşmuş ve soru sormuş milletvekilini tanımaması, komisyon başkanı olarak işleyişini hiç bilmemesi…

Benim verdiğim önerge; TSK’nın omurgası astsubayların ve uzman çavuşların hakları ile ilgiliydi. Kendisi önergemin ret sebebini soruyor yanındakine 'Niçin?' diyor, 'Niçin' demek adam haklı demek… Benim haklı olduğumu görüyor ama yanındaki 'bilgi geldi reddeceğiz' diyor, reddediliyor. Yani sorgulamaması… Yani hiçbir iradesi olmaması... Ne kadar acınacak bir durum. Ne kadar üzücü bir durum. 

Bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yap, Milli Savunma Bakanlığı yap, TSK’yı sevk ve idare et ama önüne gelen  askerin özlük hakları ile ilgili önergenin neden reddedildiğini bile bilme, bilgi geldi deyip reddet, sorgulama... Bu çok acınası bir durum.

İki şeye üzüldüm birincisi uzman çavuşun, astsubayın onların nezdinde hiç kıymeti olmaması onların geleceğini ilgilendiren bir önergeyi hiç sorgulamadan reddetmeleri diğeri ise Hulusi Akar’ın durumu! Ben burada ne arıyorum ne yapıyorum haleti ruhiyesinde ve yaptığı işten bir haber yanındaki memurun yönlendirmesine göre hareket ediyor kendi iradesi yok bilgi geldi denmesi yeterli onun için.
Umarım, en azından kendi içine düştüğü durumu sorgular !"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası