Ege Postası
Geri

Huzurevi sakinleri, Alzheimer hastalığı konusunda bilgilendirildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü, Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi'nin katkılarıyla huzurevi sakinlerini bilgilendirme paneli düzenledi.Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Türkiye Alzheimer Derneği...
Huzurevi sakinleri, Alzheimer hastalığı konusunda bilgilendirildi
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü, Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi'nin katkılarıyla huzurevi sakinlerini bilgilendirme paneli düzenledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Bilgen Taneli, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Arif Yetişkin, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Baştürk katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Türk insanının yaşlı ve çocuklara değer veren bir millet olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Biz bakanlık olarak yaşlılarımızın ihtiyacı olan huzur ve güvenlik ortamını sağlamak adına kurumlarımızın hizmet kapasitesini artırmak için her ne kadar çalışırsak çalışalım onlara birinci dereceden yakınları kadar huzur ortamı sağlayamayız. Yaşlılık bir gün hepimize gelecek. Alzheimer türü hastalıklar da gelebilir. O sebeple büyüklerimizden yakınlığımızı ve şefkatimizi esirgemeyelim.”

Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Bilgen Taneli, bilimsel verilere dayanarak erken yaşlanmaya neden olan faktörleri, Alzheimer hastalığının sebeplerini, hastalığın teşhis ve tedavi sürecini, sağlıklı yaşlanmanın koşullarını anlattı. Taneli, Alzheimer hastalığını beyin dokusunun incelmesiyle saptanabilen ilerleyici ve geri dönüşümsüz bir bunama olduğunu, dünyada 65 yaşın üstünde her 10 kişiden 1’inin bu hastalığa yakalandığını vurguladı.

Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Arif Yetişkin tedavi sürecini anlattı. Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Baştürk'ün ise bakanlık olarak yaşlılara ne gibi imkanlar sağladıklarını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası