Ege Postası
Geri

İEF serüveni’nin sergisi “Cumhuriyet’in vitrini İzmir Fuarı”

81. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi İzmir Sanat’ta fuar ziyaretçileri ile buluştu.
İEF serüveni’nin sergisi “Cumhuriyet’in vitrini İzmir Fuarı”
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Eylül 2012 Perşembe 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR-Sergide, Türk Fuarcılık sektörünün doğduğu fuar olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tarihi gözler önüne seriliyor.

 “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi, 1933 – 1939 dönemi Türkiye’de, modernleşmenin, sanayileşmenin ve yaşamın her alanında çağdaşlaşmanın somut halini yansıtan İEF serüvenini anlatıyor.

Sergide, Fuar Arşivi’nden ve özel koleksiyonlardan seçilen fotoğraf, belge ve objeler ile 30’lu yılların İzmir Fuarı’nın ve yeni Türkiye’nin bir panaroması sunuluyor.

Zengin içeriği ile tasarım tarihimiz açısından önemli bir boşluğu dolduracak bir belgesel niteliğinde hazırlanan sergide yer alan fotoğrafların önemli bir kısmı ilk kez gün ışığına çıkıyor.

“Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi ile , bir yandan Cumhuriyet’in en dinamik ve en yaratıcı dönemine yolculuk yapılırken, diğer yandan Fuar özelinde 30’lu yılların tasarım dünyasından bir kesit sunuluyor.

Danışmanlığını araştırmacı ve koleksiyoncu Aybala Yentürk’ün üstlendiği sergi, 31 Ağustos – 9 Eylül tarihlerinde, Kültürpark’taki İzmir Sanat’ta fuar ziyaretçileriyle buluşuyor.

Sergi sadece İzmirlilerin değil, ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen tarih ve koleksiyon meraklılarının da yoğun ilgisini çekecek.  “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi, 30 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası