Ege Postası
Geri

İEKK'dan Vali Toprak'a davet var!

48’inci birleşimini gerçekleştiren İEKK’nın aylık zirvesinden flaş bir karar çıktı. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret edeceklerini duyuran kurul üyeleri, kurul çalışmalarına destek sunması için bundan sonraki toplantılara katılımı yönünde davette bulunacak. Yerel yönetime mesafeli duruşu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile aralarındaki süregelen “paylaşım krizi” ve gergin hava ile sıkça gündeme gelen Vali Toprak’ın davete ne yanıt vereceği ise merakla bekleniyor. İEKK'DAN VALİ'YE DAVET VAR!
İEKK'dan Vali Toprak'a davet var!
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ocak 2015 Perşembe 21:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun aylık olağan toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan kent gündemine dair önemli açıklamalar geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen zirvenin ardından yaptığı açıklamada, statlar konusunda yaşanan krizin çözümü için yeniden Ankara’ya  gideceğini duyuran Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’e katkılarından ötürü Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür etti.
 
 
STATLAR İÇİN ANKARA’YA GİDİYOR
Gerçekleşen toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in başlıca gündem maddeleri arasında yer alan şehir statları konusunda bazı olumlu gelişmeler yaşandığını aktardı. Önümüzdeki günlerde stat konusunun çözümü için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yine bir araya geleceğini kaydeden Kocaoğlu, kent için büyük öneme sahip Yüzülebilir Körfez Projesi için de “Körfez’de ÇED Raporunun son aşamaya gelindi ve önümüzdeki günler içerisinde iyi bir sonuç çıkmasını bekliyoruz” dedi.
 
BAKAN ELVAN’A TEŞEKKÜR
Diğer yandan, Gaziemir’de yer alan Yeni Fuar Alanı da kurul toplantısında dile gelen başlıcva maddelerden oldu. Geçmişte İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü arazında krize yol açan fuar bağlantı yolları ve monoray projesi hakkında Başkan Kocaoğlu’ndan flaş açıklamalar geldi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunan Kocaoğlu, monoray projesinde gereken onayın geldiğini ve Gaziemir’deki kavşak sorununun çözüldüğünü belirterek, her iki konuda da çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
 
VALİ TOPRAK’A DAVET
Toplantıda bir diğer flaş açıklamada daha bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent için büyük öneme sahip ve İzmir’e yön veren kurulun çalışmalarına katılımı yönünde İzmir Valisi Mustafa Toprak’a çağrıda bulundu. İEKK’nın aldığı karar doğrultusunda, Kamu ve Kent İlişkileri Komitesi üyelerinin İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret edeceğini söyleyen Kocaoğlu, “Bundan sonraki toplantılara katılması için kendisini davet edeceğiz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası